7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Ficat de porc cu smantana

Ficat de porc cu smantana

Ficat de porc impanat cu usturoi, in sos de smantana, cu mustar si vin. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 9 voturi

Contemporan, licitez pestera

Contemporan, licitez pestera

Cine da mai mult, cine da mai mult? Care e pestera cu cele mai multe buline albe din regiunea Banat? Am auzit Buhui! Hai, cine da mai mult? Buhui, o data. Buhui de doua ori. Adjudecat! Azi vorbim despre Buhui.

Considerata a doua pestera, ca marime, din Muntii Banatului, dupa Pestera Comarnic, Pestera Buhui are o lungime totala de 3217 metri, dintre care numai galeria principala ocupa 2100 metri. Ea s-a format prin pierderea apei paraului Buhui prin ponoarele de pe albia sa, fiind prevazuta cu trei intrari – Intrarea Certej, Intrarea prin Dolina si Intrarea Grota Buhui.

La Intrarea Certej singurul inconvenient ar fi ca este cu vizibilitate redusa-fiind ascunsa de o padure, e putin greu de descoperit. La numai 22 de metri de aceasta se afla galeria principala, drenata de paraul Buhui, in apropierea careia se afla Cascada Izvorului si o revarsare stalagmitica proeminenta, Vulturul. Daca inaintezi, pe partea stanga, la nivel superior, dai de o sala, apoi de o bucla a galeriei principale si o galerie laterala ascendenta accesibila pe 66 de metri.Te-am pierdut prin acest labirint? Nu-i nimic, ai ocazia sa te regasesti in locul in care paraul Buhui isi face aparitia cu surle si trambite.

Daca optezi pentru Intrarea prin Dolina, aflata cu 975 metri in aval de Intrarea Certei, galeria principala are o deschidere mai mare si o inaltime pe masura. De aici poti face stanga, in amonte, pana la Trecerea Dificila si apoi, poti urmari cotiturile galeriei. Nu te mai ametesc cu stanga, dreapta, ci iti spun ca aici poti admira paraul subteran in care se reflecta, la lumina lampilor, ascutisurile nenumaratelor urme de eroziune si coroziune, siluetele stalpilor de calcar. Trecand de aceste blocuri, dai de Cascada Alba, apoi de o dorna imensa a carei adancime depaseste 3 metri pe timp de viituri, putand fi trecuta doar cu barca. Dincolo de ea, poti admira Cascada Mare; dincolo de Cascada Mare, obstacol!

Asadar e cazul sa “bati” la Intrarea Grota Buhui. Ti se va deschide, insa trebuie sa ai la tine o barca pneumatica. Cu ea ajungi in dreptul unei galerii, de acolo in sala Coloanelor si Sala Domurilor, bogat concretionate si apoi in Sala Confluentei. Printre lamele taioase de calcar si marmite poti ajunge la lacul rotund al Cascadei Mici, iar daca te cateri pe peretele din stanga, ocolesti cascada, dai de Sala Ursilor.
La cativa kilometri de pestera se intinde, pe o suprafata de aproximativ 10 hectare, lacul cu acelasi nume. Primul lac artificial din Romania, un loc minunat, la o altitudine de 600 de metri, potrivit pentru reflectie, inconjurat de o padure de brad in amestec cu fag. Acesta a fost amenajat pentru alimentarea cu apa a Aninei, prin bararea unor galerii din Pestera Buhui.

Pe malul lacului se afla cabana Buhui; astfel, daca doresti sa iti prelungesti vizita pentru a explora peisaje deosebite, ai unde. Ce mai astepti?

Diana Petrut

Etichete: lacuri pesteri Lacul Buhui Pestera Buhui Banat licitatii Grota Buhui Intrarea Certej Intrarea prin Dolina articol cu video

"Contemporan, licitez pestera" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Contemporan, licitez pestera COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania