7,303 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Castraveti cu smantana

Castraveti cu smantana

Castravetii cu smantana se servesc fierbinti. Desi este o delicatesa munteneasca pregatita doar cu legume, gustul bogat aromatizat va fi dat de condimente si verdeturi. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Cozonac bucovinesc

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-03-15
9.9/10 din 10 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Cozonac bucovinesc

Cozonacul este o prajitura traditionala in Romania, fiind oricand binevenit la masa, atat de Sarbatori, cat si in oricare alta zi.

Ingrediente

  • 1200 g faina extra;
  • 1 pahar cu miere;
  • 200 g stafide;
  • 2 cesti de lapte;
  • 50 g de drojdie;
  • 2 plicuri de zahar vanilat;
  • 1 lingurita de sare;
  • 500 g miez de nuca;
  • 15 oua;
  • 2 pahare de unt+50 de g pentru uns tava;
  • 400 g de zahar;
  • coaja de lamaie;
  • 1 lingurita de esenta de rom.

Mod de Preparare Cozonac bucovinesc

  • se amesteca laptele cu zaharul si se pune putin la incalzit pe marginea plitei;
  • se pune untul la loc caldut ca sa se topeasca;
  • se separa albusurile de galbenusuri;
  • se bat albusurile, iar galbenusurile se freaca cu putin zahar;
  • se cerne faina intr-un lighean;
  • se pun laptele si ouale si se framanta; cand aluatul incepe sa se lege, se adauga untul, esenta de rom, stafidele, zaharul vanilat si coaja de lamaie;
  • se mai framanta 15 minute, dupa care aluatul se lasa o ora la dospit;
  • se toaca nucile si cu cutitul si prin masina, apoi se amesteca cu miere de albine;
  • se ia coca dospita, se imparte si se intinde bucata cu bucata in tavi;
  • se presara nuca pe foaie, cat incape si se ruleaza;
  • se ung tavile cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se aseaza cozonacii si se lasa sa creasca cat tava;
  • se ung cozonacii cu galbenus de ou si se pun la cuptor;
  • se pune o lingura de miere cu putina apa la incalzit;
  • se scot cozonacii si se ung apoi cu miere.

Mod de servire

Se serveste cu vin alb.

+ adauga comentariu pentru Cozonac bucovinesc COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania