Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Crema dobogeana de cartofi

Reteta adaugata de catre grigoreana in data de 2016-01-27
9.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Crema dobogeana de cartofi

Piure de cartofi cu smantana si galbenus de ou, servit patrunjel proaspat.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi;
  • 150 ml de lapte;
  • 150 g de smantana;
  • 50 g de unt;
  • 1 ou;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Crema dobogeana de cartofi

  • se spala bine cartofii, apoi se pun la fiert, in coaja, intr-o oala cu apa clocotita; cand incep sa se crape, inseamna ca sunt fierti;
  • se scot, se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se curata de coaja si se piseaza cat mai marunt posibil, dupa care se amesteca bine cu laptele si untul, pana se omogenizeaza;
  • separat, se freaca smantana cu un galbenus, apoi se amesteca in piureul de cartofi;
  • se potriveste de sare si piper, se omogenizeaza din nou si se serveste cu patrunjel fin tocat presarat deasupra.

+ adauga comentariu pentru Crema dobogeana de cartofi COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania