7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Sarmalute cu creier in foi de salata verde

Sarmalute cu creier in foi de salata verde

Sarmata cu creier de vita cu orez in foi de salata verde cu afumatura. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 7 voturi

Cum arata Sighisoara inaintea celui mai mare festival medieval din tara (VIDEO)

Cum arata Sighisoara inaintea celui mai mare festival medieval din tara (VIDEO)

„Bijuteria medievala a Romaniei”, Sighisoara, pastreaza cel mai frumos si mai complet ansamblu urban medieval, unic in tara. Situata in centrul Romaniei, pe raul Tarnava Mare, farmecul ei izvoraste din privelistea, linistea si frumusetea locurilor. Indiferent de anotimp, in Sighisoara gasim intotdeauna dozele perfecte de relaxare si buna-dispozitie. In curand va incepe acolo si cel mai mare festival medieval din Romania, organizat anual.

Sighisoara se afla in sud-estul judetului Mures si reprezinta, inainte de toate, un important nod rutier si de cale ferata. Distantele pana la principalele localitati de interes economic, administrativ, cultural si turistic nu sunt prea mari. Pana la Bucuresti, spre exemplu, sunt de parcurs 297 de kilometri, iar pana la Brasov doar 120.

Locul unde s-a nascut Dracula

Pe stradutele Sighisoarei si-au purtat pasii numeroase personalitati. Una dintre cele mai importante ramane cea a fiului lui Mircea cel Batran, voievodul Tarii Romanesti, supranumit Vlad Dracul.

Peste hotare, numele orasului Sighisoara este asociat cu cel al lui Vlad Tepes, supranumit Dracula. Se spune ca Tepes s-ar fi nascut la Sighisoara, in fosta casa a corpului de paza.

Cetatea margaritar

Principalul punct de atractie turistica al Sighisoarei este Cetatea Medievala, cu turnuri, bastioane, biserici si case de locuit bine pastrate pana in zilele noastre. Cel mai atractiv punct de intrare in cetate este Turnul cu Ceas, o emblema a Sighisoarei, adapostind in prezent Muzeul de Istorie al orasului.

Incepand cu secolul XIV, s-a construit centura de fortificatie a cetatii, constand intr-un zid de 30 de metri lungime, 12 metri inaltime si 14 turnuri de aprare, din care se mai pastreaza astazi doar 9.

Parte a Patrimoniului Universal UNESCO, Cetatea medievala Sighisoara, "margaritar al Transilvaniei", este un punct de atractie pentru turisti din intreaga lume care vin sa-i descopere farmecul descris in cronici si recreat in timpurile moderne in cele mai neasteptate moduri.

Festivalul medieval

Tot in Sighisoara are loc, anual, cel mai mare festival medieval din Romania. Anul acesta, spectacolele au loc in perioada 27-31 iulie.

Editia din 2011 a Festivalului Medieval se desfasoara in 10 sectiuni, printre care teatru, muzica, expozitii, film si conferinte. Totul, presarat cu spectacole de animatie stradala si concerte de seara.

La eveniment sunt asteptate trupe de teatru studentesti, trupe private si teatre profesioniste din tara si de peste hotare.


Etichete: sighisoara Vlad Tepes Dracula festival medieval Tarnava Mare cetate medievala

"Cum arata Sighisoara inaintea celui mai mare festival medieval din tara (VIDEO) " citeste si:
+ adauga comentariu pentru Cum arata Sighisoara inaintea celui mai mare festival medieval din tara (VIDEO) COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania