7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Bors transilvanean cu lascute

Bors transilvanean cu lascute

Bors cu ciolan afumat si taitei de casa. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

La pas prin inima Sibiului, cel mai mare ansamblu urban medieval din Romania

La pas prin inima Sibiului, cel mai mare ansamblu urban medieval din Romania

Daca nu ai ajuns la Sibiu pana acum, sa nu lasi sa treaca anul fara sa pui orasul pe lista celor care merita vizitate. Daca ti-e greu sa fii spontan, sa urci in tren intr-o dimineata de weekend pentru a ajunge la Sibiu, a-l vedea in toata splendoarea sa si a manca cel mai bun apfelstrudel, poti sa iti planifici o iesire la unul dintre evenimentele deja cu traditie pe aceste meleaguri: Sibiu Jazz Festival la mijloc de mai, Festivalul International de Teatru in iunie sau Festivalul ARTmania, in iulie. Si daca nu ai rabdare pana atunci, uite cate ceva despre acest loc, putin, cat sa ti se faca pofta si sa pleci numaidecat.

Cunoscut si sub denumirea de Hermannstadt, Sibiul se intinde pe locul uneia dintre cele mai mari cetati medievale din Romania. Odata ajuns aici, lumea te va directiona inspre Piata Mare. De acolo, toate drumurile duc spre diverse obiective "de vazut". Mentionata pentru prima data in 1411 ca piata de cereale, in Piata Mare aveau loc carnavalurile, adunarile publice, dar si intamplari deloc fericite, cum ar fi executiile medievale. Este inconjurata de cladiri vechi, unele de 500 de ani, ale caror acoperisuri se remarca prin ferestrele mici de forma ovala, cu ridicaturi asemeni pleoapelor, dar si prin veselia pe care o transmit in ciuda batranetii care le incearca.

Printre acestea, si Muzeul Palatului Brukenthal, primul muzeu deschis pe actualul teritoriu al Romaniei. Construit in stil baroc, undeva intre anii 1778 si 1788, palatul a fost, la inceput, resedinta oficiala a baronului Samuel von Brukenthal. In apropierea acestuia, se gaseste Muzeul de Istorie, o cladire medievala expresiva care a functionat ca si primarie intre anii 1549-1923. Mergi pe jos cateva minute si de aici, ajungi in Piata Huet, unde gasesti Catedrala Evanghelica, al carei interior adaposteste picturi medievale si cea mai mare orga din Romania.

Uitandu-te in partea opusa a pietei, vezi inaltandu-se Turnul Scarilor, constructie cu un singur nivel, care acopera partea de sus a Pasajului Scarilor. Din Piata Huet ajungi in Piata Mica, care in Evul Mediu era destinata vanzarii produselor mestesugaresti. Aici se disting Casa Artelor, datata de la 1370, Muzeul Farmaciei, situat intr-o cladire veche de aproape cinci secole, cu influente gotice si renascentiste, dar si Muzeul de Etnografie Universala "Franz Binder".

Trecand pe la toate acestea, nu ai cum sa nu te opresti pe Podul Minciunilor, primul pod din fier forjat din Romania, construit in 1859 si sa nu admiri si Casa Luxemburg - fosta Casa Schaser, care a primit actuala denumire cu prilejul vizitei in Romania a Marelui Duce Henri de Luxemburg şi a Marii Ducese Maria Teresa de Luxemburg, dupa ce, intre anii 1999-2003 Serviciul de Situri si Monumente Nationale a Luxemburgului a finantat si coordonat lucrarile de restaurare a imobilului.

Tot prin apropierea Pietei Mici se gaseste Piata Aurarilor, denumita dupa aurarii care se adunau in aceste locuri in secolul al XVI-lea. De aici indreapta-ti pasii pe strada Mitropoliei, unde gasesti Catedrala Ortodoxa, apoi poti sa alegi intre diverse locuri, pentru ca oriunde ai merge, chiar ai gasi ceva de pus pe lista cu "lucruri care te-au impresionat" in inima Transilvaniei Germanice.
 



"La pas prin inima Sibiului, cel mai mare ansamblu urban medieval din Romania" citeste si:
+ adauga comentariu pentru La pas prin inima Sibiului, cel mai mare ansamblu urban medieval din Romania COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania