7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Galuste dospite, cu magiun de prune

Galuste dospite, cu magiun de prune

Galuste dospite, cu magiun de prune, presarate cu mac si zahar pudra. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

OZN pictat pe peretii unui monument de secol XIII din Cetatea Medievala a Sighisoarei

OZN pictat pe peretii unui monument de secol XIII din Cetatea Medievala a Sighisoarei

Biserica Manastirii, o biserica evanghelica datand din secolul a XIII-lea, este cel mai vechi monument din Cetatea Medievala a Sighisoarei, situata chiar in centrul acesteia. Ridicata initial ca manastire dominicana, biserica detine primul izvor scris cu referire la Sighisoara - un un act emis de Papa Bonifaciu al VIII-lea in 1298, care este chiar actul de atestare al orasului. De asemenea, Biserica Manastirii este importanta si prin colectia de covoare orientale de rugaciune, a doua din tara dupa cea de la Biserica Neagra din Brasov. Daruite de comerciantii care ajungeau in Orient si care, fiind protestanti, nu puteau aduce odoare, icoane sau statui ca semn de multumire catre Divinitate ca au scapat cu bine dintr-un voiaj de calatorie, covoarele reprezentau niste piese valoroase pe atunci, biserica putand, prin vanzarea lor ulterioara, sa obtina bani pentru reparatii sau alte lucrari. Dar Biserica Manastirii din Sighisoara mai are o unicitate: in sacristie exista un triptic cu o pictura in care apare reprezentarea a ceea ce astazi se numeste Obiect Zburator Neidentificat, adica a unui OZN!

Faptul este cu atat mai ciudat cu cat pictura respectiva dateaza din secolul al XVIII-lea, cand lacasul de cult a fost refacut in urma unui incendiu devastator si o serie de picturi mai stilizate au fost adaugate. "Intr-adevar, in sacristia bisericii exista o pictura cu o scena religioasa, care reprezinta un nor - probabil ca este vorba de ridicarea lui Ilie catre cer - care seamana cu o calota si poate duce la o reprezentare mult mai moderna, care sa ne duca cu gandul la un OZN. Dar este vorba despre viziunea artistului de la acea vreme care a facut acest triptic. Posibil sa fi fost un artist sighisorean, deoarece Sighisoara a avut in secolul al XVIII-lea cateva ateliere de tamplarie de arta, oameni care faceau atat altare pentru bisericile protestante, cat si mobilier orasenesc pictat'", a declarat Nicolae Tescula, directorul Muzeului de Istorie din Sighisoara, citat de Agerpres. El a mai spus ca viziunea pare indrazneata si tine probabil de conceptul baroc, fiind considerata o idee interesanta: "Multi spun ca e un OZN, seamana, e o viziune a unui artist. Sunt ca desenele lui Leonardo da Vinci, poti sa le interpretezi".

Daca sunteti curiosi sa vedeti OZN-ul pictat pe triptic, veti gasi cu usurinta Biserica Manastirii, care se invecineaza cu un al obiectiv de maxim interes al orasului - Turnul cu Ceas. Dimensiunile ei ating 44,5 metri lungime si 12,6 metri latime. Interiorul acesteia cuprinde un amalgam de stiluri si impresioneaza prin altarul construit in stil baroc, vechi din anul 1680 si prin obiectele vechi pe care le gazduieste, de o valoare istorica si artistica deosebita: cristelnita de bronz, turnata in anul 1440 de mesterul Iacob, un toc de usa din piatra sculptat in anul 1570 de pietrarul Toma in stil renascentist, zidit in peretele de nord, si cele si 35 de covoare orientale. Orga este folosita si astazi, intrucat biserica gazduieste numeroase concerte. Impresionantul instrument a fost sculptat de catre Johann West si pictat de pictorul peregrin Jeremias Stranovius. Pictura misterioasa a atras atentia Organizatiei de Cercetare a Fenomenelor Extraterestre si a OZN-urilor din Israel (EURA), dupa ce doi ufologi israelieni au primit mai multe fotografii de la un turist.
 



"OZN pictat pe peretii unui monument de secol XIII din Cetatea Medievala a Sighisoarei" citeste si:
+ adauga comentariu pentru OZN pictat pe peretii unui monument de secol XIII din Cetatea Medievala a Sighisoarei COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania