Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Perisoare cu smantana si marar

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-03-15
9.3/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Perisoare cu smantana si marar

Acest preparat face parte dintre mancarurile bune si lejere din zona Moldovei.

Ingrediente

  • 500 g carne slaba de vitel;
  • 300 g miez de paine alba;
  • 2 oua;
  • 3 legaturi de marar;
  • faina;
  • 100 g de unt;
  • 500 g de carna slaba de porc;
  • 1 ceapa;
  • 100 ml de lapte;
  • sare si piper;
  • 800 ml de smantana;
  • 2 linguri de praf de ciuperci uscate.

Mod de Preparare Perisoare cu smantana si marar

  • se toaca carnea;
  • se inmoaie painea in lapte, se scurge, se stoarce;
  • se toaca foarte marunt ceapa, se inmoaie in unt, la foc mic;
  • se bat ouale;
  • se toaca marunt mararul;
  • se adauga la carnea tocata, painea, ceapa, ouale, o treime din marar, sare si piper;
  • se amesteca faina si alta treime din marar intr-o farfurie;
  • perisoare de marimea unei nuci se dau prin faina si apoi se prajesc in unt pana se rumenesc usor si se-ntaresc; scurse de grasime se potrivesc intr-un vas, o cratita sau o oala larga si joasa de lut;
  • se freaca smantana cu doua linguri de faina, marar si praful de ciuperci si se toarna peste perisoarele astfel aranjate;
  • se pune vasul acoperit la cuptor sa fiarba molcom la foc mic, pana cand scade mai mult de jumatate.

Mod de servire

Se servesc cu mamaliga sau simple.

+ adauga comentariu pentru Perisoare cu smantana si marar COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania