7,297 oferte
3,178 obiective

Friptura craioveana de vita

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-10-27
8.8/10 din 5 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Friptura craioveana de vita

Friptura de vita cu ciuperci si rosii, fiarta in vin si servita cu smantana si patrunjel verde.

Ingrediente

  • 800 g de pulpa de vita;
  • 100 g de ciuperci;
  • 300 g de rosii;
  • 30 g de usturoi;
  • 100 ml de vin rosu;
  • 80 ml de ulei;
  • 150 g de smantana;
  • 150 g de ceapa;
  • 30 g de patrunjel (frunze);
  • 2 g de ienibahar praf;
  • 25 g de sare;
  • 1 g de piper.

Mod de Preparare Friptura craioveana de vita

  • carnea se curata de vine si pielite, se spala si se taie in bucati potrivite;
  • ceapa se toaca marunt si se inabuse, impreuna cu carnea, in uleiul incins; se adauga, dupa necesitate, putina apa calda;
  • rosiile se curata de pielite si samburi, ciupercile se taie in felioare mici, iar usturoiul se piseaza;
  • dupa ce carnea s-a inmuiat, se adauga rosiile, usturoiul, ienibaharul, sarea, vinul, ciupercile si piperul;
  • friptura se da apoi la cuptor timp de 20 de minute;
  • se serveste cu smantana si patrunjel verde tocat marunt desupra.

+ adauga comentariu pentru Friptura craioveana de vita COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania