Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Galuste cu mamaliga

Reteta adaugata de catre evelyne in data de 2014-07-31
10.0/10 din 2 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Galuste cu mamaliga

Galuste din mamaliga cu sos de rosii, gratinate la cuptor.

Ingrediente

  • 300 g de malai fin;
  • 50 g de unt;
  • 50 g de parmezan;
  • 400 g de pulpa de rosii;
  • 1/2 ceapa;
  • ulei;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Galuste cu mamaliga

  • se pune la fiert 1 l de apa cu putina sare, iar cand fierbe, se adauga malaiul, amestecand energic, ca sa nu se formeze cocoloase; se lasa apoi sa fiarba timp de 40 de minute, amestecand la intervale de 4-5 minute;
  • cand e gata, se stinge focul si se pun 30 g de unt si parmezanul;
  • mamaliga se varsa apoi pe o suprafata umeda si, cu ajutorul unei spatule, se intinde intr-un strat de 2 cm, care se lasa la racit;
  • ceapa se curata, se taie marunt si se caleste usor in ulei;
  • dupa ce prinde culoare, se adauga pulpa de rosii si foaia de dafin, potrivindu-se de sare si piper si lasandu-se la foc viu pentru 15 minute;
  • cu ajutorul unui pahar intors, se taie rondele din mamaliga, care se pun intr-un vas uns cu unt;
  • peste se aseaza un strat din amestecul de rosii, apoi inca unul de rondele de mamaliga; deasupra se pun cateva bucatele de unt si se da la cuptor pentru 15 minute, sa se gratineze.

+ adauga comentariu pentru Galuste cu mamaliga COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania