7,297 oferte
3,178 obiective

Ghiveci de mamaliga

Reteta adaugata de catre admin in data de 2017-03-30
4.8/10 din 6 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Ghiveci de mamaliga

Mancare de toamna, gatita la ceaun, in special in zona de frontiera dintre judetele Gorj si Caras.

Ingrediente

  • mamaliga;
  • 250 g de ciuperci fierte;
  • 250 g de dovlecei;
  • 250 g de vinete;
  • 250 g de varza;
  • 250 g de conopida;
  • 400 g de rosii;
  • 250 g de fasole verde;
  • 3 ardei grasi;
  • 1 capatana de usturoi;
  • 300 ml bulion de rosii;
  • 5 oua;
  • 250 g de cascaval ras;
  • 100 g de unt (sau ulei);
  • 1 cana cu smantana;
  • cimbru, marar, leustean;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Ghiveci de mamaliga

  • se pune untul (uleiul) pe fundul ceaunului si un strat de mamaliga de 1-2 cm grosime;
  • se adauga un strat de rosii (250 g), ardei gras, ciuperci;
  • smantana, bulionul, ouale, cimbrul, sarea si piperul se bat impreuna si se toarna o treime din sosul obtinut peste ce este deja in ceaun;
  • se adauga un nou strat de mamaliga, apoi unul de dovlecei, varza, conopida si vinete; se toarna iarasi sos;
  • un alt strat de mamaliga, apoi rosiile ramase taiate felii si usturoiul pisat;
  • urmeaza al patrulea strat de mamaliga, peste care se presara cascavalul si se acopera totul cu sosul ramas;
  • se da la cuptor, la foc mic, acoperit timp de 20 de minute, apoi inca 10 descoperit.

Mod de servire

Se poate servi cu sos de smantana cu marar si asezona cu muraturi.

+ adauga comentariu pentru Ghiveci de mamaliga COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania