7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Pentru amatorii de dulciuri si nu numai, fursecurile cu nuca reprezinta un desert excelent. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Hotel Cismigiu se redeschide dupa un secol: raman miturile, dispare Gambrinus

Hotel Cismigiu se redeschide dupa un secol: raman miturile, dispare Gambrinus

Prima cladire construita pe Bulevardul Regina Elisabeta din Bucuresti este la un pas sa-si redeschida portile. Restaurarea cladirii Hotelului Cismigiu urmeaza sa se finalizeze in 2012, cand se implinesc 100 de ani de la ridicarea constructiei. Hotelul si-a pastrat aerul specific inceputului de secol XX, insa si povestile din jurul sau.

Denumita initial Palace Hotel, cladirea din centrul Capitalei a fost ridicata in anul 1912. Arghir Culina este arhitecul celebrului hotel, structura de rezistenta fiind conceputa de inginerul Nicolae Nacu Pissiota. Familia acestuia a detinut cladirea pana in anul 1948, cand a fost nationalizata de regimul comunist. Noul nume provine de la Parcul Cismigiu, care se afla la doar cativa metri distanta.

Restaurare amanata

Hotelul a inceput sa se degradeze in perioada comunista, fiind neglijat de autoritati. In urma cu cativa ani, insa, acesta a fost cumparat de o firma spaniola, care a inceput sa-l restaureze in 2009.
Lucrarile au fost amanate o perioada din cauza structurii care a necesitat o demolare partiala si nu o renovare, asa cum calculase initial dezvoltatorul spaniol.

Dispare Gambrinus

Celebra Berarie Gambrinus, care era situata la intrarea in hotel, nu va mai fi redeschisa. In locul ei vor exista cateva spatii comerciale. La mezanin si primul etaj vor fi spatii pentru birouri. De asemenea, o parte a imobilului va fi cedata Institutului Cervantes.

Tragedie devenita mit

Dupa Revolutie, cladirea a fost transformata in camin pentru studentii Academiei de Teatru si Film. In acea perioada, in cladirea din centrul Capitalei s-a petrecut un incident tragic, in urma careia o persoana si-a pierdut viata. Este vorba despre o studenta din Basarabia, care a cazut doua nivele in casa liftului.
Desi nu se cunosc foarte multe amanunte despre acel incident, de-a lungul timpului au aparut fel de fel de zvonuri despre modul in care s-a petrecut si ce a urmat. Se pare ca tanara n-ar fi murit pe loc, insa nimeni nu a putut face nimic pentru a o ajuta.

Unul dintre cele mai raspandite zvonuri referitoare la acest hotel este ca ar fi bantuit de sufletul acelei tinere, care nu isi gaseste linistea si care se razbuna pe cei care intra in cladire. Una dintre formele de razbunare, se mai spune, este rapirea glasului celor care cunosc detaliile evenimentului care a socat opinia publica.

Ionut Vasilescu

Etichete: Bucuresti Hotel Palace Hotel Cismigiu

"Hotel Cismigiu se redeschide dupa un secol: raman miturile, dispare Gambrinus" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Hotel Cismigiu se redeschide dupa un secol: raman miturile, dispare Gambrinus COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania