Articole recente

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Top Obiective

Bors de leurda
Fiertura de primavara, din usturoi salbatic, ce te energizeaza de la prima sorbitura. ...
Bilete de Avion
Sibiu, primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana
Dupa ce, in 2007, municipiul Sibiu a fost Capitala Culturala Europeana, iata ca in 2019 judetul cu acelasi nume marcheaza o alta premiera: primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana. De fapt, succesul inregistrat in 2007 a contat foarte mult in luarea acestei decizii de catre un juriu international special desemnat, pe langa faptul ca aici se poate manca bine, sanatos si variat. "Nu putem sa ne oprim la nivelul Capitalei Culturale Europene, care a fost un succes imens, dar cred ca trebuie sa ne dorim mai mult. Este un pas inainte. In primul rand va duce la o dezvoltare economica a regiunii, ma refer in primul rand la incurajarea micilor producatori. (...) Eu zic ca va fi un succes", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, citat de Agerpres.
Autoritatile din Sibiu promit ca statutul de Regiune Gastronomica Europeana va aduce mai multi turisti si va dezvolta economia locala. Daca in 2007-2008, municipiul Sibiu a cunoscut o explozie a turismului, inregistrand cifra record de aproape un milion de turisti intr-un an, acum miza este ca turistii sa vina sa vada tot judetul, iar produsele traditionale de aici sa ajunga in restul Europei. "Este o oportunitate pe care merita sa o exploatam. (...) Pe langa faptul ca Sibiul, ca si oras, ca si judet, are multe locuri frumoase de vazut - istorie, cultura, vine in plus si aduce gustul deosebit al produselor traditionale romanesti, gust care va trece dincolo de granitele tarii noastre si va ajunge in toata lumea", a spus si Daniela Cimpean, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.
Sibiu Regiune Gastronomica Europeana inseamna pentru gurmanzi ca aici se va manca si mai bine - Sibiul este deja cunoscut si extrem de apreciat pentru produsele autohtone de calitate, precum cocolosul traditional, tocanita, tochitura, branza telemea, salamurile si muschiuletii afumati, dar si mai sanatos in urmatorii ani, pentru ca acestea vor fi ecologice, proaspete, provenind direct din gospodariile localnicilor, fara a tece prin procedee de prelucrare industriala. In vederea pregatirii Regiunii Gastronomice Sibiu urmeaza sa fie investiti 8 milioane de euro din bugetul public.
Sursa fotografie: www.oradesibiu.ro
Autoritatile din Sibiu promit ca statutul de Regiune Gastronomica Europeana va aduce mai multi turisti si va dezvolta economia locala. Daca in 2007-2008, municipiul Sibiu a cunoscut o explozie a turismului, inregistrand cifra record de aproape un milion de turisti intr-un an, acum miza este ca turistii sa vina sa vada tot judetul, iar produsele traditionale de aici sa ajunga in restul Europei. "Este o oportunitate pe care merita sa o exploatam. (...) Pe langa faptul ca Sibiul, ca si oras, ca si judet, are multe locuri frumoase de vazut - istorie, cultura, vine in plus si aduce gustul deosebit al produselor traditionale romanesti, gust care va trece dincolo de granitele tarii noastre si va ajunge in toata lumea", a spus si Daniela Cimpean, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.
Sibiu Regiune Gastronomica Europeana inseamna pentru gurmanzi ca aici se va manca si mai bine - Sibiul este deja cunoscut si extrem de apreciat pentru produsele autohtone de calitate, precum cocolosul traditional, tocanita, tochitura, branza telemea, salamurile si muschiuletii afumati, dar si mai sanatos in urmatorii ani, pentru ca acestea vor fi ecologice, proaspete, provenind direct din gospodariile localnicilor, fara a tece prin procedee de prelucrare industriala. In vederea pregatirii Regiunii Gastronomice Sibiu urmeaza sa fie investiti 8 milioane de euro din bugetul public.
Sursa fotografie: www.oradesibiu.ro
"Sibiu, primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana" citeste si:
-
Zimbrii de la Neagra pot fi urmariti dintr-un observator modern, cu trei niveluri
21 Iulie 2016 -
Distractie maxima in acest weekend la Festivalul Usturoiului din Pasul Tihuta
29 Iulie 2016 -
Excursie "all-inclusive" la Cetatea Lita: istorie, drumetie, alpinism, escalada, cicloturism
25 Mai 2017 -
Incursiune in lumea subterana: Pestera Popovat
12 August 2016 -
Orasul Sarii isi recastiga gloria de altadata: investitie de 8,4 milioane de euro in statiunea balneo-climaterica Ocna Mures
23 Feb 2017 -
Statiune montana ecologica construita de olandezi la poalele Muntilor Ciucas
12 Septembrie 2016 -
O noua atractie ecoturistica in Tara Dornelor: Centrul de vizitare al Parcului National Calimani
06 Iunie 2016
Fii primul care comenteaza asta.