7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Prajitura cu blat simplu si prune. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Sibiu, primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana

Sibiu, primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana

Dupa ce, in 2007, municipiul Sibiu a fost Capitala Culturala Europeana, iata ca in 2019 judetul cu acelasi nume marcheaza o alta premiera: primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana. De fapt, succesul inregistrat in 2007 a contat foarte mult in luarea acestei decizii de catre un juriu international special desemnat, pe langa faptul ca aici se poate manca bine, sanatos si variat. "Nu putem sa ne oprim la nivelul Capitalei Culturale Europene, care a fost un succes imens, dar cred ca trebuie sa ne dorim mai mult. Este un pas inainte. In primul rand va duce la o dezvoltare economica a regiunii, ma refer in primul rand la incurajarea micilor producatori. (...) Eu zic ca va fi un succes", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, citat de Agerpres.

Autoritatile din Sibiu promit ca statutul de Regiune Gastronomica Europeana va aduce mai multi turisti si va dezvolta economia locala. Daca in 2007-2008, municipiul Sibiu a cunoscut o explozie a turismului, inregistrand cifra record de aproape un milion de turisti intr-un an, acum miza este ca turistii sa vina sa vada tot judetul, iar produsele traditionale de aici sa ajunga in restul Europei. "Este o oportunitate pe care merita sa o exploatam. (...) Pe langa faptul ca Sibiul, ca si oras, ca si judet, are multe locuri frumoase de vazut - istorie, cultura, vine in plus si aduce gustul deosebit al produselor traditionale romanesti, gust care va trece dincolo de granitele tarii noastre si va ajunge in toata lumea", a spus si Daniela Cimpean, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Sibiu Regiune Gastronomica Europeana inseamna pentru gurmanzi ca aici se va manca si mai bine - Sibiul este deja cunoscut si extrem de apreciat pentru produsele autohtone de calitate, precum cocolosul traditional, tocanita, tochitura, branza telemea, salamurile si muschiuletii afumati, dar si mai sanatos in urmatorii ani, pentru ca acestea vor fi ecologice, proaspete, provenind direct din gospodariile localnicilor, fara a tece prin procedee de prelucrare industriala. In vederea pregatirii Regiunii Gastronomice Sibiu urmeaza sa fie investiti 8 milioane de euro din bugetul public.

Sursa fotografie: www.oradesibiu.ro
 



"Sibiu, primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Sibiu, primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania