Articole recente
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Top Obiective

Nectar de visine
Dulce-acrisor si racoritor, nectarul de visine face deliciul celor mici si celor mari. ...
Bilete de Avion
din 1 vot
Statiunea Comandau - recorduri gastronomice, de temperatura si de distractie
Cu un peisaj ca desprins din cartile postale, in care timpul pare-se ca sta pe loc, statiunea Comandau incanta mii de turisti romani, dar mai ales straini. Gasim localitatea in depresiunea cu acelasi nume, din Muntii Bretcului, pe valea Raului Basca Mare, la 22 de km de Covasna. Pe langa mirajul locului, atmosfera de poveste este intretinuta de evenimente si actiuni distractive, care fac turistul sa revina mereu cu aceeasi placere.
Ceea ce individualizeaza regiunea Comandaului, printre altele, sunt temperaturile extrem de scazute pe timpul iernii si caderile abundente de zapada, aspect pe care localnicii au stiut sa il exploateze in favoarea lor, amenajand o frumoasa partie de schi. Cu temperaturi de pana la -41 de grade si zapada de 3 m, sporturile de iarna se pot desfasura pe o perioada mult mai indelungata din an, intr-un cadru perfect natural.
Statiunea mai este renumita si pentru deliciosa tocanita de ciuperci, care se face in cantitati uriase, cu ocazia sarbatorii zilelor comunei, ca si pentru alte recorduri gastronomice, precum papricasul preparat din 400 kg de ciuperci sau spuma de oua cu afine si 200 kg de galbiori.
Ospitalitatea, ingeniozitatea si dispozitia mereu antrenanta a localnicilor, determina un sejur de neuitat. Lucru care nu este deloc dificil, fiindca nu usor poti uita focul de tabara facut din 15 carute de lemne, omul de zapada de 10 metri, cea mai mare tocanita, plimbarea cu mocanita, cel mai bun sirop de afine etc.
Larisa Bracea
Ceea ce individualizeaza regiunea Comandaului, printre altele, sunt temperaturile extrem de scazute pe timpul iernii si caderile abundente de zapada, aspect pe care localnicii au stiut sa il exploateze in favoarea lor, amenajand o frumoasa partie de schi. Cu temperaturi de pana la -41 de grade si zapada de 3 m, sporturile de iarna se pot desfasura pe o perioada mult mai indelungata din an, intr-un cadru perfect natural.
Statiunea mai este renumita si pentru deliciosa tocanita de ciuperci, care se face in cantitati uriase, cu ocazia sarbatorii zilelor comunei, ca si pentru alte recorduri gastronomice, precum papricasul preparat din 400 kg de ciuperci sau spuma de oua cu afine si 200 kg de galbiori.
Ospitalitatea, ingeniozitatea si dispozitia mereu antrenanta a localnicilor, determina un sejur de neuitat. Lucru care nu este deloc dificil, fiindca nu usor poti uita focul de tabara facut din 15 carute de lemne, omul de zapada de 10 metri, cea mai mare tocanita, plimbarea cu mocanita, cel mai bun sirop de afine etc.
Larisa Bracea
"Statiunea Comandau - recorduri gastronomice, de temperatura si de distractie" citeste si:
-
Primul parc stelar din Romania, in Muntii Bodoc-Baraolt
09 Decembrie 2016 -
12 localitati vor fi autorizate ca statiuni turistice, printre care Sucevita, Baile Banffy, Colibita, Negresti-Oas si Baia de Fier
28 Octombrie 2016 -
Bisericile de lemn din Maramures, obiective de patrimoniu cultural arhaic si mondial UNESCO
06 Mai 2016 -
Partie de schi ca-n Austria, nu departe de Timisoara
06 Ianuarie 2017 -
Parcul Natural Vanatori-Neamt, locul in care turistii pot intalni zeci de zimbri lasati in libertate
29 Martie 2017 -
Singurul lac antropomorfic din Europa, in statiunea Ocna Sugatag din Maramures
22 Septembrie 2016 -
Descoperire arheologica unica in Romania: un templu urias vechi de 7.000 de ani, gasit pe malul Prutului
11 Iulie 2016



Fii primul care comenteaza asta.