Articole recente
 
    Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Top Obiective

Scrumbii invartite
Fileuri de scrumbie in sos de bulion, mustar si ienibahar, cu foi de dafin si lamaie. ...
Bilete de Avion
 din 1 vot
       
        
        
             
            
            
            Statiunea Comandau - recorduri gastronomice, de temperatura si de distractie
                         
                                                
Cu un peisaj ca desprins din cartile postale, in care timpul pare-se ca sta pe loc, statiunea Comandau incanta mii de turisti romani, dar mai ales straini. Gasim localitatea in depresiunea cu acelasi nume, din Muntii Bretcului, pe valea Raului Basca Mare, la 22 de km de Covasna. Pe langa mirajul locului, atmosfera de poveste este intretinuta de evenimente si actiuni distractive, care fac turistul sa revina mereu cu aceeasi placere.
 
Ceea ce individualizeaza regiunea Comandaului, printre altele, sunt temperaturile extrem de scazute pe timpul iernii si caderile abundente de zapada, aspect pe care localnicii au stiut sa il exploateze in favoarea lor, amenajand o frumoasa partie de schi. Cu temperaturi de pana la -41 de grade si zapada de 3 m, sporturile de iarna se pot desfasura pe o perioada mult mai indelungata din an, intr-un cadru perfect natural.
 
Statiunea mai este renumita si pentru deliciosa tocanita de ciuperci, care se face in cantitati uriase, cu ocazia sarbatorii zilelor comunei, ca si pentru alte recorduri gastronomice, precum papricasul preparat din 400 kg de ciuperci sau spuma de oua cu afine si 200 kg de galbiori.
 
Ospitalitatea, ingeniozitatea si dispozitia mereu antrenanta a localnicilor, determina un sejur de neuitat. Lucru care nu este deloc dificil, fiindca nu usor poti uita focul de tabara facut din 15 carute de lemne, omul de zapada de 10 metri, cea mai mare tocanita, plimbarea cu mocanita, cel mai bun sirop de afine etc.
 
Larisa Bracea
					Ceea ce individualizeaza regiunea Comandaului, printre altele, sunt temperaturile extrem de scazute pe timpul iernii si caderile abundente de zapada, aspect pe care localnicii au stiut sa il exploateze in favoarea lor, amenajand o frumoasa partie de schi. Cu temperaturi de pana la -41 de grade si zapada de 3 m, sporturile de iarna se pot desfasura pe o perioada mult mai indelungata din an, intr-un cadru perfect natural.
Statiunea mai este renumita si pentru deliciosa tocanita de ciuperci, care se face in cantitati uriase, cu ocazia sarbatorii zilelor comunei, ca si pentru alte recorduri gastronomice, precum papricasul preparat din 400 kg de ciuperci sau spuma de oua cu afine si 200 kg de galbiori.
Ospitalitatea, ingeniozitatea si dispozitia mereu antrenanta a localnicilor, determina un sejur de neuitat. Lucru care nu este deloc dificil, fiindca nu usor poti uita focul de tabara facut din 15 carute de lemne, omul de zapada de 10 metri, cea mai mare tocanita, plimbarea cu mocanita, cel mai bun sirop de afine etc.
Larisa Bracea
"Statiunea Comandau - recorduri gastronomice, de temperatura si de distractie" citeste si:
- 
                        
                             Distractie la strand in plina iarna Distractie la strand in plina iarna
 25 Ianuarie 2017
- 
                        
                             De Ziua Pamantului, invatam sa fim buni cetateni ai planetei De Ziua Pamantului, invatam sa fim buni cetateni ai planetei
 22 Aprilie 2017
- 
                        
                             Istoria zbuciumata a celor mai faimoase piese din tezaurul romanesc: Closca cu puii de aur Istoria zbuciumata a celor mai faimoase piese din tezaurul romanesc: Closca cu puii de aur
 02 Septembrie 2016
- 
                        
                             Timisoara Capitala Culturala Europeana va fi promovata si printr-un traseu gastro-cultural banatean Timisoara Capitala Culturala Europeana va fi promovata si printr-un traseu gastro-cultural banatean
 09 Martie 2017
- 
                        
                             Statiunea Voineasa, cea mai veche asezare de pe Valea Lotrului, grad zero de poluare Statiunea Voineasa, cea mai veche asezare de pe Valea Lotrului, grad zero de poluare
 30 Ianuarie 2017
- 
                        
                             Conacele, apele minerale, baile traditionale si muzeele etnografice din Covasna, prezentate in cadrul Zilelor turismului Conacele, apele minerale, baile traditionale si muzeele etnografice din Covasna, prezentate in cadrul Zilelor turismului
 26 August 2016
- 
                        
                             Novacul afumat din Tara Barsei, al patrulea produs traditional romanesc protejat la nivel european Novacul afumat din Tara Barsei, al patrulea produs traditional romanesc protejat la nivel european
 07 Aprilie 2017

 
            












 printeaza
printeaza
Fii primul care comenteaza asta.