7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Galuste cu mamaliga

Galuste cu mamaliga

Galuste din mamaliga cu sos de rosii, gratinate la cuptor. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Partie de schi ca-n Austria, nu departe de Timisoara

Partie de schi ca-n Austria, nu departe de Timisoara

Iubitorii sporturilor de iarna primesc din nou o veste buna, de data aceasta din vestul tarii. De anul viitor, in Banat va exista o partie de schi demna de a concura cu deja celebrele trasee din Austria. Aceasta va fi amenajata in statiunea Muntele Mic din judetul Caras-Severin, pe o distanta de aproape 3 kilometri, devenind astfel a doua ca lungime dupa cea de pe Semenic, inaugurata in urma cu cativa ani.

Lu­crarile de pe Muntele Mic au fost demarate mai demult, insa s-au blocat din mai multe cauze, una dintre ele fiind legata de plata ra­cor­du­lui la reteaua electrica. Acum, Consiliul Judetean Caras-Severin a aprobat plata pentru acest racord, astfel ca lucrarile pentru amenajarea partiei de schi si pentru construierea telescaunului vor putea continua.

Instalatiile ce vor transporta turistii de la baza in varful muntelui urmeaza sa aiba o capacitate de 2.200 de persoane pe ora, iar intreaga investitie va fi facuta in zona numita Valsanu. Costurile se ridica la 4 milioane de euro si vor fi suportate de omul de afaceri banatean Romeo Dunca, care a avut de mult in vedere realizarea unui astfel de proiect in zona. Se pare ca lucrurile s-au pus in sfarsit in miscare si, potrivit acestuia, din sezonul urmator, partia ar putea fi functionala, spre bucuria schiorilor mici si mari.

Pana la finalizarea inves­ti­tiei, pe Muntele Mic pasio­na­tii de schi mai au la dis­po­zitie alte sase partii, patru dintre ele dotate cu teleschi: Bor­lova I si Borlova II (1.000 metri), Partia sub te­le­scaun (2.500 metri), Partia Nordica (1.200 metri), Partia Va­lea soarelui (1400 metri) si Partia Maloasa (drumul schiabil pana la telescaun in lungime de 12 kilometri si o diferenta de nivel de 800 metri).

Nici statiunea Semenic nu se lasa mai prejos si dis­pu­ne de sapte partii. Cea mai lunga e cea cu coborare pana la Valiug (5,8 ki­lo­metri), care este si cea  mai lunga din tara. Printre cele frecventate de schiori se mai numara Uriasul (1.200 metri), Crucea de Brazi (750 metri), Goznuta (700 metri) si Semenic (300 metri), recomandata pentru in­ce­patori.
 



"Partie de schi ca-n Austria, nu departe de Timisoara" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Partie de schi ca-n Austria, nu departe de Timisoara COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania