Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Tochitura moldoveneasca

Reteta adaugata de catre noana in data de 2011-02-27
9.4/10 din 5 voturi


Descriere Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca, un preparat traditional pentru zona Moldovei, va avea un gust de neuitat daca se va folosi un ceaun de tuci si va fi servit cu branza de oi framantata sau cas.

Ingrediente

  • 500 g carne de porc (pulpa);
  • 3 - 4 linguri de untura;
  • 10 catei de usturoi;
  • 250 g ficat de porc;
  • 300 g telemea de oi;
  • 250 g carnati afumati;
  • 1 - 2 rinichi de porc;
  • sare si piper;
  • 5 oua.

Mod de Preparare Tochitura moldoveneasca

  • se curata bine rinichii;
  • se taie toata carnea in bucati;
  • se incinge untura si se pune carnea la prajit;
  • se fac 5 ochiuri prajite;
  • se rade branza;
  • cand s-a rumenit carnea se adauga usturoiul si se mai tine un pic pe foc;
  • se sareaza si se pipereaza dupa gust;
  • se aseaza cate un ou pe farfurie, peste carne si se presara branza rasa.

Mod de servire

Se serveste cu mamaliga, ardei iute murat, castraveti sau gogosari murati, si un pahar de vin rosu.

+ adauga comentariu pentru Tochitura moldoveneasca COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania