7,297 oferte
3,178 obiective

Mancare de dovlecei

Reteta adaugata de catre admin in data de 2017-02-28
9.8/10 din 5 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Mancare de dovlecei

Pregatita la cuptor, mancarea de dovlecei cu sos e una tipic munteneasca, servita mai ales primavara, in post.

Ingrediente

  • 1 kg de dovlecei;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 1 legatura de marar;
  • 2-3 legaturi de ceapa verde;
  • 200 ml de ulei;
  • 2-3 linguri de bulion;
  • cativa catei de usturoi;
  • 1 lingurita de zahar;
  • sare si piper, dupa gust.

Mod de Preparare Mancare de dovlecei

  • dovleceii se spala si se taie rondele, apoi se rumenesc in ulei si se pun intr-o oala;
  • ceapa, usturoiul si verdeata se toaca;
  • in acelasi ulei in care s-au rumenit dovleceii se caleste ceapa, apoi se stinge cu putina apa;
  • se adauga bulionul, zaharul, usturoiul, verdeata, sare, piper si putina apa, sa se inabuse impreuna;
  • acest sos se toarna peste dovlecei si se da la cuptor, pana se leaga mancarea.

Mod de servire

Se poate servi calda sau rece.

+ adauga comentariu pentru Mancare de dovlecei COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania