Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Mancare de mazare

Reteta adaugata de catre admin in data de 2017-02-28
9.5/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Mancare de mazare

De consumat in zilele de post.

Ingrediente

  • 1 kg de mazare boabe;
  • 2 rosii;
  • 2 legaturi de marar;
  • 1 lingura de zahar;
  • 2 cepe;
  • 200 ml de bulion gros;
  • 100 ml de ulei;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de Preparare Mancare de mazare

  • se pune 1 l de apa la fiert;
  • se pune la calit ceapa taiata pestisori;
  • se toaca rosiile;
  • cand ceapa se inmoaie, se pun rosiile la calit, cateva minute, sa-si lase zeama;
  • se adauga mazarea peste sos, doua-trei minute sa se incinga;
  • se stinge cu apa clocotita, se lasa sa fiarba la foc mic;
  • se toaca mararul;
  • cand mazarea a fiert, dupa o ora, se adauga bulionul, zaharul, sarea, piperul si se mai lasa la fiert inca 10 minute ca sa se leg
  • se presara mararul.

Mod de servire

Se poate servi cu friganele de paine alba (tavalite in sos de lapte indulcit, ou si faina) si prajite in unt.

+ adauga comentariu pentru Mancare de mazare COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania