Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Musaca de Dorna

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-07-05
7.9/10 din 10 voturi


Descriere Musaca de Dorna

Bunatate bucovineasca pe care o gasesti la aproape toate pensiunile din zona.

Ingrediente

  • 1 ½ kg de cartofi;
  • 2 oua;
  • 1 pachet de unt;
  • 1 pahar de untdelemn;
  • 1 ceapa mare;
  • 2 morcovi;
  • 1 ceasca mare de smantana;
  • 250 g de cascaval;
  • 1 kg carne de vitel tocata (sau pasare);
  • sare, piper, marar;
  • pentru sos: 1 pahar de smantana; 1 lingura de miere; 1 pahar de vin; 1 pahar de suc de rosii; piper si cimbru.

Mod de Preparare Musaca de Dorna

  • se toaca marunt ceapa, se rade morcovul si se pun la calit impreuna cu jumatate pachet de unt si jumatate de pahar de ulei;
  • se adauga carnea atunci cand ceapa s-a calit si se lasa sa se rumeneasca putin;
  • se pun cartofii la prajit la foc tare, in unt amestecat cu ulei si se scot abia dupa ce sunt aurii;
  • se bat ouale cu smantana, cascaval, piper si sare;
  • odata rumenita, carnea se presara cu piper, marar si sare si se pune deoparte;
  • se unge o cratita mare cu unt si ulei, se alterneaza stratul de cartofi cu cel de carne amestecata cu ceapa si morcovi, se toarna smantana cu ou si cascaval, pana cand ultimul strat trebuie sa fie cel cu smantana si cascaval;
  • se lasa la cuptor, la foc mic, timp de 60 de minute.

Mod de servire

Se serveste calda si cu sos.

+ adauga comentariu pentru Musaca de Dorna COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania