Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Orez cu conopida la cuptor

Reteta adaugata de catre admin in data de 2012-02-16
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Orez cu conopida la cuptor

Orez cu conopida si cascaval, la cuptor.

Ingrediente

  • 300 g de orez;
  • 1 conopida;
  • 400-500 ml de supa de legume;
  • 2 linguri de faina;
  • 4 linguri de unt;
  • 2 linguri de pesmet;
  • 200 g de cascaval;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Orez cu conopida la cuptor

  • orezul se spala si se pune la fiert cu 5 cani de apa;
  • separat, se firbe conopida, in apa clocotita cu sare;
  • faina se rumeneste intr-o lingura de unt topit, se stinge cu supa de legume si se lasa pe foc pana se ingroasa; sosul obtinut se potriveste de sare si piper si se da deoparte;
  • dupa ce a fiert orezul, se amesteca cu jumatate din cantitatea de sos alb si o lingura de pesmet;
  • dupa ce a fiert conopida 10 minute, se scurge, se caleste putin in unt, apoi se amesteca cu pesmetul ramas;
  • se unge o forma cu unt, se tapeaza cu pesmet, apoi se pune un strat de orez, unul de sos alb, bucatele de conopida, jumatate din cantitatea de cascaval ras; se continua tot asa, pana la terminarea cantitatilor, ultimul fiind un strat de orez;
  • se presara cascavalul ramas, se pun cateva cubulete de unt si se da la cuptor pentru 20 de minute.

+ adauga comentariu pentru Orez cu conopida la cuptor COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania