Musaca de varza
Acest gen de mancare seamana mult cu varza de Cluj. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Oua in malai
De vei incerca sa servesti un pic/ Oua in malai ca la Meledic/ De 2-3 ori inca vei mai gusta/ Si parca tot nu te vei satura.
Ingrediente
- 1 kg de malai;
- 600 g de cas afumat;
- 500 ml de lapte dulce;
- 900 g de smantana;
- 200 g de nuca;
- 200 g de stafide;
- 3 linguri de miere de albine;
- 100 g de unt;
- 10 oua.
Mod de Preparare Oua in malai
- casul se da printr-o razatoare mica;
- laptele se pune la fiert si cand da in clocot se adauga mierea de albine, smantana, si 400 g din casul ras; se amesteca permanent ca sa nu se lipeasca si se lasa sa clocoteasca 1 minut;
- se adauga apoi malaiul, nuca si stafidele, si se face o mamaliga nu prea vartoasa, fara sa se opreasca amestecatul;
- se bat spuma 4 oua;
- se unge o tava cu unt,
- dupa ce s-a racit putin, mamaliga se freaca cu ouale batute si se pune in tava un strat gros de un deget;
- se fac cu lingura gauri in care se sparge cate un ou, peste care se presara cas ras;
- se da la cuptor 30 minute, cat sa se inchege ouale;
- se serveste calda, cu piper deasupra.
Mod de servire
Se serveste cu tuica de prune sau cu vin rosu.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.