7,297 oferte
3,178 obiective

Pastrama de oaie

Reteta adaugata de catre admin in data de 2014-10-31
9.5/10 din 2 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Pastrama de oaie

Mancare valaha, de consumat toamna, cu un pahar de must.

Ingrediente

  • carne de oaie tanara;
  • sare grunjoasa;
  • cimbru, rozmarin, busuioc, ienibahar;
  • boia, piper.

Mod de Preparare Pastrama de oaie

  • carnea se scurge bine de sange, se spala si se usuca putin;
  • se freaca apoi bine cu cimbru si cu celalalte condimente;
  • se cerne bine cu sare, se pune intr-un vas, de preferinta de lemn, si se tine in saramura pe care o lasa intre 2-4 zile (mai putin daca e frig), intorcandu-se de trei ori pe zi;
  • se atarna in vant o zi, sa se usuce putin, dar nu mult, cat sa ramana frageda; se poate si afuma;
  • se pastreaza rulata, sa tina un pic de zeama;
  • se frige pe carbuni, la gratar.

Mod de servire

Se serveste cu mamaliga si ardei iute.

+ adauga comentariu pentru Pastrama de oaie COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania