7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Branza zburata

Branza zburata

Laptele de vaca indata ce se va mulge sa se puie pe foc sa fearba; si ferband, iei lapte acru de oi cu un polonic, il pui in lapte pana ce cuprinde laptele deasupra si-l lasi de ferbe pana ce se coras ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
9.0/10 din 2 voturi

Pentru un somn confortabil in cort. Sacii de dormit si alte accesorii

Pentru un somn confortabil in cort. Sacii de dormit si alte accesorii

Pentru cei care iubesc libertatea de miscare sacrificand confortul unor pensiuni sau hoteluri cochete, pentru bucuria de a fi in mijlocul naturii, cat mai aproape de iarba, sugeram cateva idei de care e bine a se tine cont in astfel de drumetii.

Sacul de dormit. Sfaturi de intretinere

Indispensabil este sacul de dormit, care strans in husa de compresie, se pune in compartimentul special amenajat, din partea de jos a rucsacului. La nevoie, sacul se scoate usor, fara sa mai desfacem tot bagajul. Atentie! Sacul de dormit nu se depoziteaza tot in husa, ci se aeriseste si se pastreaza rulat sau pliat.

Sacul de dormit este elementul esential pentru o noapte confortabila in cort.

Atentie! Sacii de dormit nu se spala decat foarte rar, preferabil deloc. Daca este un sac de dormit cu puf, nu se spala DELOC. Materialul din care e facut, chiar daca e sintetic, poate forma cocoloase iar sacul isi pierde proprietatile. Pentru protectia sacului de dormit exista separat niste "interioare" din bumbac, ca o captuseala. Ele se introduc in sacul de dormit si se pot spala.

Evita sacul de dormit care are fas in interior. Daca dormi dezbracat, contactul dintre piele si fas nu este placut si favorizeaza transpiratia.

Perna, salteaua gonflabila si izoprenul

Pentru confortul in timpul somnului se pot folosi perne gonflabile pe care la umflam la duritatea dorita. Atentie: exista perne gonflabile tip balon, evita-le! Cand sunt umflate nu au baza plata si se misca sub cap. Cauta perne cu baza plata.

Pentru protectia impotriva frigului si pentru un somn mai bun, se foloseste salteaua termoizolanta numita izopren/izolir sau saltea gonflabila. Izoprenul este mult mai usor, mai ieftin, dar mai tare si mai voluminos. Salteaua gonflabila este mai comoda, mai moale dar mai grea si mai scumpa.

Masuri impotriva noptilor reci in cort

Pentru noptile mai reci, chiar si in cabana dar mai ales in cort, nu uita de caciula, utila chiar si vara. Se folosesc mult modelele Buff, tip cilindru, confectionate din doua materiale, jumatate sintetic si jumatate fleece (polar). Se poate purta in multe feluri, este usoara, se usuca repede si e calduroasa.

Tot ca masura impotriva frigului, intra cu totul in sac si strange gluga. Cateva respiratii in interiorul sacului de dormit vor incalzi aerul dinauntru. Daca esti friguros, foloseste pentru dormit o pereche de sosete nepurtate. Puful, chiar invizibil, al unei sosete proaspat spalate ajuta mult la termoizolatie, spre deosebire de o soseta purtata al carei puf s-a turtit in timpul mersului.

Sa ai un somn usor si confortabil.

Larisa Bracea

Etichete: drumetie echipament

"Pentru un somn confortabil in cort. Sacii de dormit si alte accesorii" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Pentru un somn confortabil in cort. Sacii de dormit si alte accesorii COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania