Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Placinta saseasca

Reteta adaugata de catre noana in data de 2011-02-25
10.0/10 din 3 voturi


Descriere Placinta saseasca

Grisul va deveni diafan pentru placinta traditional saseasca daca este fiert la foc mic, iar cand incepe sa clocoteasca se va adauga grisul in ploaie, amestecandu-se energic pentru a nu se forma cocoloase.

Ingrediente

  • 220 g gris;
  • 800 ml lapte;
  • 5 oua;
  • 50 g unt;
  • 500 g branza de vaci;
  • 50 g faina;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 200 g zahar;
  • zahar vanilat;
  • 50 g pesmet;
  • praf de sare;
  • 50 g zahar pudra.

Mod de Preparare Placinta saseasca

  • in lapte clocotit, se agauga grisul sub forma de ploaie, amestecand metodic si continuu, pana fierbe, dupa care se lasa la racit;
  • se amesteca pe rand branza de vaci impreuna cu zaharul, faina, coaja de lamaie, zaharul vanilat, ouale si sarea, dupa gust;
  • intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se aseaza grisul fiert;
  • deasupra se intinde compozitia din branza de vaci si se coace la cuptor aproximativ 15 - 20 minute;
  • la final se pune zahar pudra.

+ adauga comentariu pentru Placinta saseasca COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania