7,309 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Spanac de curechi vanat

Spanac de curechi vanat

Intai se spala curechiul tare bine si-l oparesti de doua ori cu apa clocotita; apoi il pui de ferbe moale si strecurandu-l, ii faci rumineala de-abia galbana de faina cu grasime; si taind curechiul ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Prajitura de Arminden

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-03-16
9.8/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Prajitura de Arminden

Numele acestei prajituri vine de la sarbatoarea Arminden dedicata zeului vegetatiei, protector al vitelor, cailor, holdelor semanate, viilor si livezilor.

Ingrediente

  • Aluat: 1 kg de faina; 1 ceasca de lapte caldut; 1 lingura de drojdie; 8 galbenusuri; 200 g de zahar pudra; zahar vanilat; 1 lingurita coaja rasa de lamaie; jumatate de pachet de unt, un sfert de pachet de unt pentru uns.
  • Umplutura: 500 g de miez de nuca macinat; 500 g de zahar pudra; 1 plic de zahar vanilat; 1 lingura de zeama de lamaie; 200 g de stafide; 2 oua (pentru uns).

Mod de Preparare Prajitura de Arminden

  • se freaca faina cu unt pana capata un aspect nisipos;
  • se desface drojdia intr-un pahar cu lapte caldut;
  • se framanta faina cu restul de lapte, tot caldut, 30 de minute;
  • se adauga laptele de drojdie, se framanta aluatul si se lasa la dospit;
  • se bat galbenusurile cu zahar pudra si zahar vanilat pana se fac spuma;
  • se amesteca cu aluatul si coaja de lamaie; daca aluatul e prea gros se adauga lapte; se mai lasa la dospit;
  • se freaca nucile macinate cu zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si stafide;
  • se unge tava;
  • se formeaza turte cat palma, subtiri cat o muchie de cutit, se pun in tava si se ung cu ou;
  • se asaza umplutura pe turte si se unge cu ou, apoi se da la cuptor sa se rumeneasca.

+ adauga comentariu pentru Prajitura de Arminden COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania