Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Baclava

Baclava

Se spune ca baclavaua apartine culturii antice, de unde s-a raspandit peste tot, la arabi si la greci, armeni si turci, pana la dobrogeni. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Pui ca la Arad

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-02-24
8.3/10 din 10 voturi


Descriere Pui ca la Arad

Puiul umplut pregatit ca in zona Aradului este o mancare delicioasa, cu o savoare aparte, mai ales daca puiul va fi ales din ferma proprie.

Ingrediente

  • 1 pui mare;
  • 1 pui mai mic;
  • 250 g fasole verde;
  • 500 g cartofi;
  • 500 g rosi;
  • 250 g mazare verde;
  • 3 cepe;
  • 2 linguri unt;
  • 2 oua;
  • 1 legatura de marar;
  • 1 paharel de vin dulce;
  • sare, piper, dupa gust;
  • 2 linguri untura, 1 lingura pentru uns.

Mod de Preparare Pui ca la Arad

  • se ia puiul mic si se dezoseaza;
  • oasele ramase se pun la fiert in apa;
  • se toaca marunt carnea scoasa de pe oase, impreuna cu maruntaiele de la amandoi puii;
  • ceapa se toaca foarte fin si se pune la calita in untura;
  • cand s-a undit ceapa, se adauga carnea tocata,1 paharel de vin, si se lasa sa se inabuse putin;
  • fasolea se taie bucatele;
  • morcovii se taie felii;
  • cartofii si rosiile se taie cubulete;
  • dupa ce carnea s-a fragezit, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ouale, sarea si piperul;
  • burta si pielea puiului mare se umplu cu aceasta compozitie si se coase;
  • puiul se unge cu untura si se da la cuptor, intr-o tava cu mult unt topit;
  • cand s-a rumenit putin, se adauga supa de oase de pui clocotita si se stropeste puiul des, sa nu se arda;
  • dupa 30 minute de stat la cuptor, langa puiul deja patruns (daca e inca crud, se mai lasa sa fiarba) se adauga fasolea, mazarea, rosiile, cartofii si morcovii;
  • se potriveste de sare si piper si se lasa sa se inabuse, acoperit, inca o jumatate de ora (daca este necesar, se mai adauga apa/supa calda);
  • se ia capacul, se lasa sa se rumeneasca totul 10 minute;
  • se toaca mararul foarte marunt si se presara peste legume, pe langa pui.

Mod de servire

Se serveste cu un pahar de vin rosu.

+ adauga comentariu pentru Pui ca la Arad COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania