7,297 oferte
3,178 obiective

Salata bacanilor

Reteta adaugata de catre monica in data de 2014-02-27
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Salata bacanilor

Salata de cartofi, sfecla rosie, mazare si morcovi, cu sos de pufuleti si mustar.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi;
  • 1/2 kg de morcovi;
  • 3 bucati mijlocii de sfecla rosie;
  • 1 borcan mare de mazare;
  • 2 pungi de pufuleti;
  • 200 ml de ulei;
  • 1 lamaie;
  • 1 lingura de mustar;
  • cateva masline negre;
  • sare.

Mod de Preparare Salata bacanilor

  • cartofii, sfecla si morcovii se fierb in coaja, apoi se lasa la racit, se curata de coaja, se dau prin razatoarea mare si se pun in cate un castron fiecare;
  • pufuletii se inmoaie in apa calduta, pana rezulta o pasta omogena, apoi se adauga mustar si sare; se freaca compozitia, turnandu-se uleiul treptat, dupa care se adauga zeama de lamaie;
  • se ia un platou si se pune un strat de cartofi, unul de sos, un strat de sfecla rosie, unul de sos, un strat de mazare, din nou unul de sos, morcovi rasi si iarasi sos (se poate repeta, pana se termina ingredientele);
  • se decoreaza cu masline.

+ adauga comentariu pentru Salata bacanilor COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania