Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Salata de ciuperci

Reteta adaugata de catre noana in data de 2011-02-26
9.4/10 din 5 voturi


Descriere Salata de ciuperci

Salata de ciuperci specific dobrogeana se poate asorta si cu o maioneza clasica sau poate fi amestecata cu marar tocat, o lingura de smantana, piper, zeama de lamaie, cativa catei de usturoi pisati.

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci, carnoase (pastraviori de fag, manatarci, ciuperci albe de cultura);
  • piper, sare, dupa gust;
  • 1 pahar cu vin;
  • 1 lingura otet;
  • 1 varf cutit cimbru uscat.

Mod de Preparare Salata de ciuperci

  • se iau ciupercile, se rupe piciorusul, se curata bine in mai multe ape;
  • se pun la fiert intr-o zeama obtinuta din amestecul unui litru de apa cu piper, sare, vin, otet si cimbru;
  • dupa un sfet de ora de clocot, ciupercile se scurg si se lasa sa se raceasca;
  • se pregateste sosul: 1 lingura untdelemn, 3 catei usturoi, 1 lingura otet (dupa gust), putina zeama de la ciuperci, verdeata (marar, patrunjel);
  • verdeata se toaca;
  • se adauga sosul peste ciuperci.

Mod de servire

Se serveste cu un pahar de vin alb sec.

+ adauga comentariu pentru Salata de ciuperci COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania