
Tochitura moldoveneasca la tigaie
Amestec reusit de carne, maruntaie si carnaciori, tochitura moldoveneasca la tigaie se prepara usor si este extrem de satioasa, cat sa ai energie pentru intreaga zi. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Salata dobrogeana
Proaspata si sanatoasa, pentru o zi de vara racoroasa.
Ingrediente
- 3 rosii mari;
- 2 ardei grasi;
- 3 castraveti potriviti;
- 1 ceapa;
- 1 salata verde;
- 2 oua;
- 2 linguri de smantana;
- cateva masline negre;
- putin vin alb;
- putina zeama de lamaie;
- cimbru, tarhon;
- sare.
Mod de Preparare Salata dobrogeana
- se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron;
- castravetii se curata de coaja, se taie felii si se pun peste ceapa;
- rosiile se spala si se taie felii potrivite, ardeii grasi se taie ca fideaua;
- se amesteca totul si se lasa la rece pana la servire;
- ouale se fierb, se cojesc si se despart galbenusurile de albus;
- albusurile si maslinele se toaca marunt;
- galbunusurile se freaca cu smantana intr-o ceasca pana se obtine un sos alifios, care se amesteca cu maslinele tocate marunt; se adauga vinul, zeama de lamaie, sarea, cimbrul si tarhonul; cand sosul este gata, se amesteca cu albusurile tocate;
- inainte de servire, salata se amesteca cu sosul, se pune pe o salatiera si se presara cu telemea rasa.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.