Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Sarmalute cu creier in foi de salata verde

Reteta adaugata de catre evelyne in data de 2016-06-30
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Sarmalute cu creier in foi de salata verde

Sarmata cu creier de vita cu orez in foi de salata verde cu afumatura.

Ingrediente

  • 500 g de creier de vita;
  • 150 g de costita afumata;
  • 100 ml de ulei;
  • 400 g de orez;
  • 4 salate fragede;
  • 50 ml de otet;
  • 1 legatura de marar;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Sarmalute cu creier in foi de salata verde

  • salatele se curata, se desfac in foi, care se spala una cate una sub un jet de apa rece, apoi se oparesc in apa clocotita cu sare si otet; se scot si se scurg;
  • orezul se alege, se spala si se fierbe pe jumatate, apoi se scurge;
  • creierul se curata, se spala si se fierbe, apoi se toaca;
  • verdeata se spala si se toaca marunt;
  • se amesteca orezul cu creierul, verdeata, o lingura de ulei, sare si piper, se omogenizeaza si se umplu foile de salata;
  • se tapeteaza o cratita cu foi de salata, taiate in fasii, si cu feliute de costita, apoi se aranjeaza sarmalele si se toarna zeama in care a fiert creierul; se pune capacul si se fierbe, la foc moale, o jumatate de ora.

Mod de servire

Se servesc cu smantana.

+ adauga comentariu pentru Sarmalute cu creier in foi de salata verde COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania