Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Baclava

Baclava

Se spune ca baclavaua apartine culturii antice, de unde s-a raspandit peste tot, la arabi si la greci, armeni si turci, pana la dobrogeni. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Sarmalute cu urda

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-10-11
8.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Sarmalute cu urda

Sarmalute cu urda in foi de vita, fierte in bors si servite cu smantana - un deliciu moldovenesc.

Ingrediente

  • 650 g de urda dulce;
  • 75 g de orez;
  • 1 legatura de ceapa verde;
  • 2 legaturi de marar verde;
  • 100 g de unt;
  • 1/2 lingura de faina;
  • 1 ou;
  • 400 g de foi de vita tanara;
  • 125 g de smantana;
  • 25 g de sare;
  • 1 g de piper.

Mod de Preparare Sarmalute cu urda

  • foile de vita se oparesc, apoi se freaca cu o lingura sau se trec prin sita si se amesteca cu ceapa verde (frunzele), taiata marunt, si cu mararul tocat;
  • orezul se fierbe, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu urda frecata, ou si sarea;
  • bulbul de ceapa verde se taie marunt si se prajeste in putin unt, pana incepe sa se ingalbeneasca, dupa care se amesteca cu orezul;
  • cu aceasta compozitie se umplu foi de vita si se fac sarmale potrivit de mari;
  • se aseaza foi de vita oparite pe fundul unei cratite si se peste sarmalele randuri, randuri; intre ele se pun bucatele mici de unt si crengute de marar; deasupra se acopera cu un nou strat de foi de vita;
  • se toarna apa fierbinte pana se acopera bine si se fierb la un foc potrivit;
  • cand sarmalele au fiert si apa a scazut, se adauga borsul fiert separat si se lasa sa scada din nou bine;
  • se face un sos din faina si zeama de sarmale, fara sa se prajeasca faina, care se toarna peste sarmale si se lasa sa dea un clocot, apoi sunt gata.

Mod de servire

Se servesc fierbinti, cu smantana si mamaliguta.

+ adauga comentariu pentru Sarmalute cu urda COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania