7,297 oferte
3,178 obiective

Sarmalute moldovenesti

Reteta adaugata de catre admin in data de 2016-08-29
7.8/10 din 5 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Sarmalute moldovenesti

Mai micute dar gustoase foc, sarmalutele moldovenesti se prepara din carne de porc si varza murata.

Ingrediente

  • 1,5 kg de carne de porc;
  • 3 kg de varza acra;
  • 500 g de ceapa;
  • 200 ml de bulion;
  • 100 g de orez;
  • 150 g de untura;
  • 3 fire de cimbru;
  • 40 g de sare;
  • 3 g de boia de ardei;
  • 5 g de piper.

Mod de Preparare Sarmalute moldovenesti

  • carnea se toaca;
  • ceapa se taie marunt si se caleste in untura, impreuna cu boiaua;
  • se amesteca apoi bine cu carnea tocata, impreuna cu orezul, piperul si sarea;
  • cu pasta obtinuta se umplu foile de varza; sarmalele se fac ceva mai mici decat cele obisnuite;
  • se aseaza intr-o oala de lut, se toarna bulionul peste si se acopera cu frunze de varza; apoi se pun la fiert.
  • se servesc cu mamaliguta.

+ adauga comentariu pentru Sarmalute moldovenesti COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania