7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Franjuri din pui cu fasole verde

Franjuri din pui cu fasole verde

Fasii de piept de pui marinate in sos de usturoi, zeama de lamaie si busuioc, prajite cu fasole verde inabusita. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Secretul tineretii vesnice: din Sarbatoarea Junilor, in Ziua Tineretului

Secretul tineretii vesnice: din Sarbatoarea Junilor, in Ziua Tineretului

Ultima luna de primavara ii gaseste anul acesta pe brasoveni in straie de sarbatoare. Dupa Zilele Brasovului si primirea titlului de Capitala Verde a Romaniei, tinerii din oras sunt asteptati la traditionala Sarbatoare a Junilor, care are loc in prima duminica de dupa Paste (duminica Tomii). Pe langa faptul ca evenimentul coincide anul acesta cu Ziua Muncii - un alt prilej de sarbatoare, brasovenii continua petrecerile si pe 2 Mai, cu ocazia Zilei Nationale a Tineretului. Tineretea vesnica izvoraste, asadar, anul acesta, din centrul Romaniei.



In prima duminica de dupa Paste, turistii si locuitorii din Brasov au ocazia sa urmareasca, in fiecare an, un ceremonial magic presarat cu elemente de mit. Sarbatoarea Junilor este mai mult decat o manifestare folclorica. Pe scurt, aceasta consta in defilarea junilor (feciori neinsurati) si manifestarea obiceiurilor pe care acestia le-au mostenit de-a lungul timpului.



Drumul Junilor Brasoveni





Traseul pe care junii il parcurg in duminica Tomii este unul precis. In dimineata sarbatorii, acestia coboara calare in cetate, trec pe la vataf, dupa care pornesc spre Piata Prundului (astazi Unirii) din fata Bisericii Sfantul Nicolae. Dupa ce le sunt sfintite steagurile, acestia inconjoara Statuia eroului necunoscut si formeaza apoi coloane: Junii Tineri, urmati de Junii Batrani, Curcani, Dorobanti, Brasovecheni, Rosiori si Albiori.



Fiecare grup are in frunte vataful, urmat de stegar si doi armasari. Coloana este, insa, deschisa de o fanfara. Dupa ce pleaca din Prund, Junii fac un popas la Troita Capitanului Ilie Birt, unde canta "Hristos a inviat!". Coboara apoi pana la Bulevardul Eroilor, trec pe Poarta Schei spre "Capul Satului" si de acolo ajung la Pietrele lui Solomon, unde are loc un adevarat ospat.



Targuri in Capitala Verde





Zilele Brasovului se desfasoara anul acesta in perioada 28 aprilie - 1 mai. Un eveniment important il reprezinta primirea premiului "Brasov - Capitala Verde a Romaniei", castigat de municipiu.



La fel ca in anii anteriori, in centrul istoric au loc mai multe targuri. Astfel, in Piata Sfatului din Brasov se desfasoara Targul de flori, iar pe Promenada de pe Bulevardul Eroilor - Targul de Mestesugari. Totodata, sunt organizate zilele aestea Targul ONG-urilor si Ulita vinului.



Din petreceri in sarbatoare





Desi zilele de sarbatoare din Brasov sunt programate sa se incheie cu spectacolul junilor, petrecerea continua si in a doua zi din luna Mai. Atunci este sarbatorita Ziua Nationala a Tineretului.



Desi este inca la o "varsta" frageda, sarbatoarea instituita in anul 2004 reprezinta inca un prilej de recreere pentru tineri, acestia avand la dispozitie mai multe evenimente organizate special pentru ei.



Ionut Vasilescu


Etichete: sarbatori Sarbatoarea junilor

"Secretul tineretii vesnice: din Sarbatoarea Junilor, in Ziua Tineretului" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Secretul tineretii vesnice: din Sarbatoarea Junilor, in Ziua Tineretului COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania