7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Langosi ardelenesti

Langosi ardelenesti

Langosi umpluti cu cu branza si ceapa. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 2 voturi

Sporturi extreme in Romania. Windsurfing – acrobatii pe valuri (VIDEO)

Sporturi extreme in Romania. Windsurfing – acrobatii pe valuri (VIDEO)

Windsufing-ul este un sport de apa de suprafata, ce a aparut in anii '60, insa si-a cunoscut perioada de glorie abia in anii '80, ceea ce a dus la recunoasterea ca sport olimpic, in 1884. Pe la mijlocul anilor '90, popularitatea sa a inceput sa scada, in parte datorita unor litigii legate de acordarea licentelor, in parte faptului ca echipamentul a devenit din ce in ce mai specializat si a necesitat o mai mare expertiza pentru a naviga.

Constituind o combinatie perfecta intre surf si navigatie, windsurfing-ul se "foloseste" de o placa, lunga de 2-3 metri, dotata cu catarg, si poate fi practicat atat pe oceane si mari, cat si pe lacuri. Desi pare o navigare pe o mica si fragila ambarcatiune cu vela ce ar putea fi considerata o versiune minimalista a unei barci cu panze, windsurfing-ul ofera experiente deosebite comparativ cu orice alt tip de ambarcatiune ce foloseste vela. Se pot efectua salturi, bucle inverse, diverse manevre care nu pot fi realizate de nicio barca cu panze. Tocmai datorita acestor sarituri si acrobatii pe care practicantii acestui sport le executa folosindu-se de catarg, windsurfing-ul este un sport extrem de spectaculos. De asemenea, putini stiu ca acesta a stabilit recordul absolut de viteza la ambarcatiunile cu vele, iar pasionatii sai au fost primii care au cucerit cele mai mari valuri din lume.

Pentru toate acestea insa, e nevoie de o buna pregatire fizica si o mare rezistenta la efort, in acest sport fiind solicitate toate grupele principale de muschi. De altfel, windsurfing-ul este considerat a fi cel mai extenuant sport dintre toate probele olimpice. Astfel ca el poate insemna in acelasi timp o plimbare relaxanta pe o mare fara valuri sau o doza serioasa de adrenalina, avansatii deosebindu-se de ceilalti prin viteza, planaj, intoarcerile sub vant, sariturile si figurile libere pe care le executa, nerecomandate incepatorilor.

Windsurfing-ul este de diferite clase: olimpica, formula race, slalom, super x, speed, freestyle si wave. Piesele ce compun un echipament complet sunt: placa, vela, catarg, ghiuri, balene incluse in vela, scota trapez, legatura flexibila, scote diverse, scota ridicare, scripeti si fina. Imbracamintea si accesoriile sunt trei: costumul de neopren, centura-trapez si pantofii din neopren.

In Romania, windsurfing-ul e practicat incepand cu anii '90, locurile indicate de specialisti ca fiind cele mai bune fiind situate in special pe litoral – statiunile Mamaia si Eforie sau in zone ca: Grindul Chituc, Gura Portitei, lacul Murighiol, lacul Surduc, lacul Cirel, Mila 23 in Delta Dunarii. Cei care doresc sa invete windsurfing pot alege cursurile organizate de scoala Piccadilly din Mamaia. In materialul de mai jos, puteti vedea intregul proces de montare a echipamentului de windsurfing.
 




Andreea Milici



"Sporturi extreme in Romania. Windsurfing – acrobatii pe valuri (VIDEO)" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Sporturi extreme in Romania. Windsurfing – acrobatii pe valuri (VIDEO) COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania