7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Mancarica de cicoare

Mancarica de cicoare

O mancare buna si pentru zilele de post atunci cand nu se adauga unt si smantana. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 2 voturi

Tepes se intoarce la Cetatea Poenari, intr-o noua editie Dracula Fest. Vezi programul!

Tepes se intoarce la Cetatea Poenari, intr-o noua editie Dracula Fest. Vezi programul!

A treia editie a Festivalului Dracula Fest a inceput, astazi, la Arefu, o comuna din nordul judetului Arges. Manifestarea se desfasoara pana duminica, 21 august, si face parte din evenimentul Sarbatorile Argesului si Muscelului. 

Dracula Fest isi propune sa promoveze zona turistica din nordul judetului, in special Cetatea Poienari, refacuta si intarita de Vlad Tepes, dar si sa reintroduca in circuitul mondial mitul Dracula, pastrand proportiile adevarului istoric. 

Programul Dracula Fest 

Festivalul a debutat cu Ziua portilor deschise la Arefu. Joi, 18 august, incepand cu ora 10:00 va avea loc amplasarea taberelor. In zonele recunoscute pentru amplasarea corturilor sunt invitati amatorii de camping. 

Ei vor fi indrumati spre portiunile special trasate in acest sens, locuri de campare, unde isi pot petrece finalul de saptamana in zona unde se va organiza a treia editie a festivalului Dracula Fest. 

Tepes, in intampinarea turistilor

Vineri, la Dracula Fest, cei care urca la Cetatea Poenari vor fi intampinati chiar de domnitorul Vlad Tepes, in cadrul unei scenete. La ora 10:00, este programat un simpozion pe tema rolului lui Vlad Voda Draculea in viata arefenilor. Sunt invitati sa participe si reprezentantii asociatiilor turistice locale si ai pensiunilor, pentru valorificarea brandului in plan turistic. 

La ora 20:00, va avea loc un spectacol in „cuibul vulturului alb”. Va fi inaugurat esafodul aflat la intrarea in cetate, urmat de reprezentatii intre zidurile Cetatii Poienari, cu scopul de promovare a locului pe care voievodul Vlad Tepes l-a ridicat in varf de munte. 

Vor urma un microrecital al actorului Florin Dumitru si o evolutie a trupei Starfix (joc de flacari), ambele imbracate in atmosfera medievala. Concomitent, jos, in vale, se aprind sapte focuri de tabara care sustin legenda celor sapte frati arefeni. 

Dracula Bike si Festinul lui Voda 

Sambata, intre 11:00 si 15:00, este programat concursul de ciclism Dracula Bike. Startul se va da din punctul Calugarita. Acesta se afla la 3 km distanta de barajul Vidraru, pe firul catre Cumpana (drumul neasfaltat). 

De aici se vor parcurge 9 km pana la baza urcarii in Curmatura Runcurelei, unde va fi un post de control la care se vor valida foile de concurs, dupa care concurentii vor veni inapoi, spre sosire, urmand acelasi parcurs. Distanta totala este de 18 km, altitudinea totala cumulata - 390 metri, nivel mediu. 

Festivalul Dracula Fest se va incheia duminica, cu Festinul lui Voda. Vor exista standuri cu produse traditionale si o zona a tuciurilor, unde se vor prepara mancaruri specifice zonei.  

La ora 14:00, este programat un recital al formatiilor artistice din zona Argesului la Casa de cultura din Capataneni, cu scopul de a evidentia traditiile si portul popular local. 

Etichete: Dracula Fest Arefu Arges festival program Vlad Tepes Cetatea Poenari

"Tepes se intoarce la Cetatea Poenari, intr-o noua editie Dracula Fest. Vezi programul!" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Tepes se intoarce la Cetatea Poenari, intr-o noua editie Dracula Fest. Vezi programul! COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania