7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Scrumbii invartite

Scrumbii invartite

Fileuri de scrumbie in sos de bulion, mustar si ienibahar, cu foi de dafin si lamaie. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
9.0/10 din 1 vot

Timisoara, primul oras din Romania in care transportul in comun se va face si cu vaporetto

Timisoara, primul oras din Romania in care transportul in comun se va face si cu vaporetto

In perioada iunie 2012 - decembrie 2015, malurile Canalului Bega din Timisoara au fost reabilitate pe lungimea a zece kilometri. Proiectul, numit "Reabilitarea infrastructurii publice a malurilor Canalului Bega", a beneficiat de finantare europeana si s-a ridicat la o valoare totala de peste 42,8 milioane de lei. Investitia a fost folosita pentru realizarea de racorduri, bransamente si lucrari de deviere si dezafectare de diferite retele, dar si pentru crearea de noi cai de comunicatii pietonale si cicliste. Acestea includ noua statii de biciclete, 22.325 mp de alei pietonale, 18.390 mp de piste de biciclete, zone de relaxare si stalpi de iluminat public.

Amenajarea peisagistica a malurilor a fost si ea parte a proiectului, aceasta operatiune incluzand lucrari de irigatii, de demontare a mobilierului urban vechi si montarea unuia nou - 420 de banci si 469 de cosuri de gunoi, si realizarea a doua zone de joaca, unul dintre acestea avand si un ansamblu pentru copiii cu probleme locomotorii. De asemenea, au fost plantati peste 1.700 de arbori, mai mult de 13.700 de arbusti si peste 4.500 de flori si specii ierboase. In paralel insa, municipalitatea a incheiat un contract care vizeaza achizitionarea a sapte ambarcatiuni de tip vaporetto, cu care sa se poata calatori pe Canalul Bega. Acestea vor fi construite o firma din Galati si vor avea lungimea de 12 metri, latimea de 4,9 metri si o capacitate maxima de 50 de pasageri, o punte deschisa si un salon acoperit pentru pasageri, cu ferestre culisante. Fiecare vaporaş va fi condus de o echipa formata dintr-un marinar si un motorist.

Pentru cele sapte vaporase au fost amenajate noua statii de acostare, doua rampe pentru interventii de urgenta, 14 WC-uri ecologice (28 cabine WC), doua pergole, sapte pontoane plutitoare, la care se adauga podiumurile pe teren si platformele in consola, gradenele si treptele de acces. Astfel, Timisoara va fi singurul oras din tara care va avea cinci mijloace de transport in comun: tramvaie, troleibuze, autobuze, biciclete si vaporete. Primaria estimeaza ca peste 15.000 de persoane vor utiliza anual vaporetto pentru transportul in comun. In primii cinci ani, timisorenii vor putea circula gratuit, o taxa urmand sa fie perceputa doar pentru cursele de agrement in grup.
 



"Timisoara, primul oras din Romania in care transportul in comun se va face si cu vaporetto" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Timisoara, primul oras din Romania in care transportul in comun se va face si cu vaporetto COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania