Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Tocana olteneasca

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-03-22
9.0/10 din 7 voturi


Descriere Tocana olteneasca

Cu multe verdeturi, consistenta, delicioasa, tocanita olteneasca, alaturi de o mamaliguta calda te face sa te gandesti la ea cu pofta.

Ingrediente

  • 500 g carne slaba de manzat (pasare, purcel);
  • 200 g de carnaciori;
  • 5 tulpini de praz;
  • 2 ardei grasi;
  • 3 rosii mari, rascoapte;
  • 6 cartofi mari;
  • 1 legatura marar;
  • 1 ardei iute;
  • 1 pahar de vin alb;
  • 1 pahar de untdelemn;
  • 1 legatura patrunjel;
  • sare, dupa gust;

Mod de Preparare Tocana olteneasca

  • se taie bucati carnea, carnaciorii si prazul si se pun la prajit in ulei incins, pana se rumenesc usor;
  • se curata rosiile, ardeii si ardeiul iute si se toaca marunt;
  • se curata cartofii, se taie bucati;
  • se stinge prajeala cu rosii si se lasa 10 minute sa clocoteasca;
  • se adauga 1 ceasca cu apa la tocana si se acopera sa fiarba incet aproximativ 15 minute; se adauga cartofii, ardeii, ardeiul iute si vinul, se potriveste amestecul de sare, dupa care iar se lasa tocana sa clocoteasca, acoperita, pe marginea plitei sau în cuptor, cam 30 minute;
  • la final, dupa ce se ia de pe foc, se presara deasupra marar si patrunjel.

Mod de servire

Se serveste cu vin rece.

+ adauga comentariu pentru Tocana olteneasca COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania