7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Vinete ca la Cernavoda

Vinete ca la Cernavoda

Un antreu gustos tipic dobrogean, combinatie reusita de legume proaspete si mirodenii. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
9.0/10 din 1 vot

Tu Romanesti?

Tu Romanesti?

Iubitori ai muzicii se intalnesc, an de an, in cea mai cunoscuta pestera din Muntii Poiana Rusca-Pestera Romanesti. Intalnita si sub numele de "Pestera Mare de la Feresesti" sau "Pestera cu Apa", ea a fost cunoscuta omului inca din cele mai vechi timpuri, dovada a acestui fapt stand urmele de locuire din paleolitic, mezolitic si neolitic. Primele cercetari complexe, insa, au fost realizate aici in jurul anului 1963.

Situata in apropierea satului Romanesti, comuna Tomesti, pestera a fost explorata doar in parte, galeriile accesibile turistilor avand 340 de metri. Este dispusa pe trei etaje-cel superior si cel mijlociu au caracter fosil, iar cel inferior, cu caracter subfosil, accesibil doar speologilor cu echipament. Interiorul pesterii adaposteste o formatiune geologica multicolora unica, numita „brecie tectonica” care face aceasta pestera sa fie inclusa intre raritatile speologice. Si acesta nu este singurul motiv pentru care este incadrata in aceasta categorie. Beneficiind de o acustica deosebita, Pestera Romanesti este, incepand cu anul 1984, sala naturala de concerte, gazduind an de an, in ciuda temperaturii scazute, cel putin cate un concert. Astfel, pe scena improvizata de aici au cantat si incantat nume importante ale muzicii clasice, jazz, blues, rock sau electronice, numarul spectatorilor inmultindu-se de la o editie la alta. Anul acesta, concertul va fi sustinut de Orchestra Simfonica a Filarmonicii Banatul din Timisoara, duminica, 23 octombrie, cu incepere de la ora 13.00.

Accesul in zona se poate face pe drumul dintre Deva si Lugoj pana in localitatea Cosava, din Cosava urmandu-se soseaua spre Valea lui Liman pana in satul Romanesti. De aici se urmeaza traseul marcat - cruce galbena - ce paraseste satul in dreptul cimitirului si duce pana la pestera. Deci, daca ti-e dor de o ora de mers pe jos, poti lua acest drum. Daca nu, traseul dintre sat si pestera este accesibil cu masina pana intr-o poiana aflata la cateva sute de metri de intrarea in pestera.

Diana Petrut

Etichete: Pestera Romanesti Timis concerte

"Tu Romanesti?" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Tu Romanesti? COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania