7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Pastai scazute

Pastai scazute

Mancarea de fasole pastai, cu ardei si rosii, este foarte gustoasa si se poate consuma si in post. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Turismul WikiLeaks: Unde se puteau reculege “turnatorii” romani de la Ambasada SUA

Turismul WikiLeaks: Unde se puteau reculege “turnatorii” romani de la Ambasada SUA

Publicarea telegramelor WikiLeaks legate de Romania a pus pe jar intreaga clasa politica damboviteana. Chiar daca pana acum nu au apărut dezvaluiri senzationale, macar romanii au putut afla cum se duc politicienii sa se “toarne” unul pe altul la “Jandarmul Universal”. Din cablograme se poate observa cum oameni din toate partidele faceau tot posibilul pentru a intra in contact cu reprezentantii Ambasadei SUA pentru a oferi detalii despre adversari si pentru a cere sprijin in chestiuni legate de numiri in functii importante. Daca ar fi avut un pic de ragaz inainte de intalnirile cu distinsii diplomati americani, politicienii romani s-ar fi putut reculege la doua minunate biserici din zona, inainte de a lua decizia de a deveni in ochii SUA “paraciosii clasei” din Romania.

Lacasuri de cult cu traditie



Cele mai des mentionate locatii din telegramele WikiLeaks care vizeaza Romania sunt ambasada SUA si resedinta ambasadorului SUA, ambele din Bucuresti. Probabil ca putini din cei care mergeau cu “turnatul” la americani stiau ca, in apropierea ambelor locatii, se afla doua vechi biserici, cu traditie in istoria culturii si cultelor din Romania. Astfel, langa ambasada SUA din Bucuresti, aflata chiar in central Capitalei, la intersectia strazilor Tudor Arghezi si Batistei, se afla unul din cele mai vechi lacasuri de cult, datand de undeva din jurul anului 1600.

Biserica Batistei



Biserica Batistei, caci despre ea este vorba, dateaza din jurul anului 1600, cand aici a fost construita initial o bisericuta de lemn. Prima renovare a avut loc la 1660 si a fost realizata sub domnia lui Constantin Serban Basarab Voda. Numele Bisericii Batistei provine fie de la numele unui sfetnic al lui Radu Mihnea Voda, cum sustine Nicolae Iorga, fie de la numele unei balti care acoperea pe timpuri o suprafata mare de teren in acea zona. Biserica, asa cum arata astazi, a fost construita in 1764 de catre vataful de macelar Manciu. Nu se cunoaste autorul splendidei picturi din interiorul Bisericii, dar de-a lungul timpului mari maestri ai penelului, precum Carol Popp de Szatmary si Domenico Preziosi , au imortalizat Biserica Batistei in acuarele.

Biserica "Izvorul Tamaduirii" - Mavrogheni



Resedinta ambasadorului SUA in Romania se afla pe celebrul bulevard Kiseleff si este situata in apropierea unui alt renumit lacas de cult din Capitala, Biserica "Izvorul Tamaduirii" - Mavrogheni. Aceasta a fost construita in 1786 de catre voievodul Nicolae Petru Mavrogheni si sotia sa Maria, in semn de multumire pentru vindecarea fiicei lor. Constructia a fost grav avariata de bombardamentele din 1944, fiind renovata si pictata in anii ’70. Langa biserica exista mormintele lui Ion Heliade Radulescu, printului Constantin Mihail Sutu si artistului Horia Bernea.

Ionut Vasilescu


Etichete: Bucuresti biserici Biserica Batistei Biserica "Izvorul Tamaduirii"

"Turismul WikiLeaks: Unde se puteau reculege “turnatorii” romani de la Ambasada SUA" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Turismul WikiLeaks: Unde se puteau reculege “turnatorii” romani de la Ambasada SUA COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania