Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,312 oferte
3,178 obiective

Turta de praz

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-09-01
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Turta de praz

Tipic olteneasca, imposibil sa nu te multumeasca.

Ingrediente

  • 800 g de praz;
  • 250 g de faina;
  • 175 g de unt;
  • 2 galbenusuri de ou;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Turta de praz

  • se face un aluat din faina, 125 g de unt, 1 galbenus de ou, 1 jumatate de lingurita de sare si putina apa, cat sa iasa fraged;
  • se face o bila si se lasa la rece (dar nu in frigider);
  • se taie prazul in bucati de 2-3 cm, se fierbe in apa sarata 10 minute, apoi se caleste inca 10 minute in 50 g de unt, cu sare si piper;
  • se bate al doilea galbenus cu smantana si se adauga peste praz;
  • aluatul se separa in 2 parti inegale: partea mai mare se intinde, se pune intr-o tava si se umple cu prazul calit, iar apoi se acopera cu a doua foaie de aluat, lipindu-se marginile celor doua foi cu putina apa;
  • se inteapa placinta cu o scobitoare si se pune la cuptor pana se rumeneste.

Mod de servire

Se poate servi cu vin alb, sec.

+ adauga comentariu pentru Turta de praz COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania