7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Ciorba de loboda ca-n Ardeal

Ciorba de loboda ca-n Ardeal

Ciorba de loboda, dreasa cu ou si smantana si presarata cu tarhon si patrunjel verde. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Calatorie in Jurassic: Primul parc cu dinozauri din Romania si cel mai mare din sud-estul Europei s-a deschis la Rasnov (VIDEO)

Calatorie in Jurassic: Primul parc cu dinozauri din Romania si cel mai mare din sud-estul Europei s-a deschis la Rasnov (VIDEO)

Incepand din acest weekend, un nou obiectiv a aparut pe harta turistica a Romaniei - Dino Parc, un punct de atractie pe cat de inedit pe atat de interesant, si-a deschis portile pentru cei mari si cei mici. Amplasat intr-un decor superb de padure, la o distanta de doar 200 de metri de Cetatea Rasnov, acesta este cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei si cel mai nou de pe intregul continent. Pe o suprafata de 1,4 hectare, vizitatorii au ocazia sa admire 45 de dinozauri in marime naturala, asezati in ordinea evolutiei lor in preistorie. Confectionati din fibra de sticla, acestia au dimensiuni impresionante: cel mai mare de 22,4 metri lungime si 20 de metri inaltime, iar cel mai mic de doar 30 de centimetri. Intrarea in parc este si ea una spectaculoasa, in ton cu tematica parcului, fiind o gura de dinozaur.
 
"Dinozaurii expusi in parc sunt foarte bine facuti, certificati stiintific de catre cele mai inalte foruri paleontologice. Sunt asezati in mediul lor natural pentru ca aici avem o padure cvasi-virgina deosebit de pitoreasca. Vizitatorii vor vedea dinozauri asezati in apa pentru ca sunt cei de apa, zburatori, care se afla in arbori sau pradatori, care ii pandesc pe cei ierbivori. Este un proiect ambitios, care s-a dezvoltat in numai un an de zile. Este adevarat ca mai avem foarte putine lucruri de pus la punct in acest parc, de aceea spunem ca 95% este finalizat, dar de vineri poate fi vizitat. Speram sa atragem un numar cat mai mare de turisti interesati sa vada ceva care nu mai exista in acest moment in Romania", a declarat pentru Agerpres Adrian Apostu, managerul de proiect.

Pe langa dinozaurii uriasi, parcul va mai avea un cinematograf de 70 de locuri, unde vor rula filme documentare si filme la moda, locuri de joaca, un lac artificial, trasee de catarare si casute in copaci, in care se vor desfasura activitati educative pentru copii, cum ar fi desenat, sculptat, pictat, un vulcan care scoate fum, amplasat pe o platforma care simuleaza un cutremur, un parc stiintific, unde vizitatorii vor putea sa afle mai multe despre dinozauri si evolutia lor in preistorie, un muzeu cu schelete de dinozauri, inclusiv un schelet de dinozaur romanesc, dar si magazine de suveniruri, centru de receptie, terase.

Dino Parc Rasnov este un proiect in valoare de 5 milioane de euro, la care investitorii romani au colaborat cu specialisti germani. Astel de parcuri cu dinozauri se mai gasesc in Austria si Germania, dar pentru Romania si Europa de Est reprezinta o premiera. Daca in primul weekend de functionare au fost inregistrati 11.000 de vizitatori, se estimeaza ca parcul va atrage in urmatorii doi ani peste 200.000 de turisti, devenind un punct de atractie al Rasnovului, care este cea mai tanara statiune turistica de interes national. Un loc perfect de petrecere a timpului liber in familie, in care copiii se pot distra alaturi de parinti, in mijlocul naturii, Dino Parc este deschis vizitatorilor in fiecare zi, intre orele 9.30-20.00, iar pretul unui bilet se ridica la 28 de lei pentru adulti si 22 de lei pentru copii. Gratuitate au doar copiii cu varsta sub trei ani.

 
 



"Calatorie in Jurassic: Primul parc cu dinozauri din Romania si cel mai mare din sud-estul Europei s-a deschis la Rasnov (VIDEO)" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Calatorie in Jurassic: Primul parc cu dinozauri din Romania si cel mai mare din sud-estul Europei s-a deschis la Rasnov (VIDEO) COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania