7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Varza a la Teleorman

Varza a la Teleorman

Varza calita in straturi, cu carne de porc si sos de rosii - o inventie teleormaneana interesanta si satioasa. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Calatorie in timp, intr-o vacanta inedita in Tara Barsei: Tabara Medievala pentru Copii

Calatorie in timp, intr-o vacanta inedita in Tara Barsei: Tabara Medievala pentru Copii

Vacanta de neuitat, intr-un decor de basm
Daca sunteti in cautarea unui program de vacanta inedit pentru prichindei mai mici si mai mari, cea mai buna alegere o reprezinta Tabara Medievala pentru Copii, organizata anul acesta intr-un spatiu incarcat de istorie - Tara Barsei, in perioada 6 iulie-6 septembrie. Fara calculator sau televizor, fara strazi aglomerate si poluate, intr-un loc in inima muntilor, in care agitatia orasului e inlocuita de imaginea flamurilor medievale, de fosnetul copacilor, de voia buna si de spiritul drept, aspirantii cavaleri si tinerele domnite vor fi inconjurati de decoruri medievale si vor primi costume corespunzatoare perioadei cand existau idealuri inalte si eroi adevarati. Prin jocuri, ateliere de creatie, drumetii, ei vor evada din lumea reala, transpunandu-se pentru o saptamana intr-o lume de poveste, atat de familiara varstei lor.

O experienta speciala, deopotriva educativa si recreativa
Aflata deja in saselea an, Tabara Medievala a facut parte din vacanta a peste 650 de copii. Organizata pe parcursul editiilor anterioare la Cabana Postavaru si in zona Culoarului Rucar - Bran, a reprezentat pentru copii o experienta speciala, deopotriva educativa si recreativa. Sub o atenta supraveghere, acestia au ocazia unica de a descoperi valorile cavalerismului medieval, invatand ceva nou in fiecare zi si facandu-si o multime de prieteni. Programul prevede atat activitati in aer liber, cat si activitati de interior, astfel incat fiecare zi de tabara este o noua provocare pentru copii. Baietii se viseaza eroi. Fetele se cred printese. In Tabara Medievala, visurile lor devin realitate, iar acest lucru va face ca timpul petrecut aici sa fie o vacanta de neuitat. Principiile calaverismului reprezinta o alternativa la lipsa de repere a vremurilor pe care le traim, copiii deprinzand aici increderea in sine, onoarea, valorile prieteniei, regulile unei competitii corecte, importanta mentinerii unei posturi drepte si a concentrarii, totul in timp ce isi dau frau liber imaginatiei.

Ateliere, drumetii, jocuri interactive si foc de tabara

Activitatile sunt variate si extrem de interesante, de la ateliere de pictura si heraldica medievala, de spada si tir cu arcul, de improvizatie si teatru medieval, de realizare manuala a hartiei si jocuri interactive, la excursii si drumetii organizate in imprejurimile pitoresti ale taberei, unde copiii pot invata lucruri interesante despre plante, animale si viata oamenilor de munte. Serile in tabara sunt si ele pe placul celor mici: adunati in jurul unui povestitor cu har, vor asculta istorisiri despre domni curajosi si drepti din istoria tarii noastre, despre lupte date pe viata si pe moarte intre ostiri, despre printese si cavaleri, sau vor viziona filme cu specific istoric. In ultima seara, se va inalta si un foc de tabara, iar copiii vor participa la ceremonia de investire, in urma careia fiecare va primi un blazon distinctiv care sa il reprezinte in lumea cavalerilor.

Ce ar trebui sa contina si sa nu contina bagajul copilului

Tabara este dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani. Pe parcursul desfasurarii activitatilor, copiii sunt impartiti in grupe de copii cu varste foarte apropiate. Ei trebuie sa fie pregatiti cu haine suficiente pentru o saptamana la munte si sa nu le lipseasca din bagaj: medicamentele pe care le iau in mod obisnuit, daca este cazul, incaltaminte impermeabila (doua perechi), o haina groasa pentru temperaturi mai scazute, pelerina de ploaie, prosop, sapun si periuta de dinti, cel putin cate o pereche de sosete pentru fiecare zi, un rucsac mic pentru excursii, in care sa poata incapea cel putin o pelerina de ploaie, o sticla cu apa si o gustare, adeverinta medicala eliberata de medicul de familie, care sa ateste ca cel mic este apt pentru a participa in tabara (si, daca este cazul, sa cuprinda mentiuni speciale, precum afectiuni, tratamente, alergii specifice etc.). In schimb, organizatorii nu recomanda telefoanele mobile. Tabara medievala creeaza si mentine o atmosfera specifica, lucru care ar fi ingreunat de zgomotul, nepotrivit cu epoca, al telefoanelor mobile. Parintii isi pot suna copiii la numarul de telefon al coordonatorului taberei in fiecare zi, dimineata si seara.

Cazare si costuri
Tinerele domnite si micii cavaleri sunt cazati cate trei in camera, in spatii cu baie proprie, la pensiunea Valea cu Struti, din satul sirnea, comuna Fundata, de unde se pot bucura de o minunata priveliste a Masivului Bucegi si a Pietrei Craiului. Curatenia spatiilor este exemplara si atmosfera mereu calda si primitoare, iar calitatea bucatelor pregatite de gazde este mereu la inaltime. Instructorii sunt profesionisti in domeniile in care lucreaza si au experienta in lucrul cu copiii. Grupele sunt alcatuite din 6 – 8 copii, care lucreaza pe parcursul atelierului sub supravegherea atenta a instructorului. Costul de participare pentru fiecare copil este de 1.550 RON, care acopera costurile de transport (din si catre Bucuresti), cazare, masa, materiale, activitatile din tabara, consumabile, folosirea costumelor. Plata se poate face in numerar sau prin virament bancar.

Program
In 2014, editia de vara a Taberei Medievale pentru Copii se desfasoara in serii de cate o saptamana, dupa cum urmeaza:
Seria 1: 6 – 12 iulie;
Seria 2: 13 – 19 iulie;
Seria 3: 27 iulie – 2 august - SERIE INCHISA PENTRU INSCRIERI (serie de limba engleza organizata in parteneriat cu English Kids Academy);
Seria 4: 3 – 9 august;
Seria 5: 10 – 16 august;
Seria 6: 31 august – 6 septembrie.
 



"Calatorie in timp, intr-o vacanta inedita in Tara Barsei: Tabara Medievala pentru Copii" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Calatorie in timp, intr-o vacanta inedita in Tara Barsei: Tabara Medievala pentru Copii COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania