7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Mere la cuptor

Mere la cuptor

Coapte in spuma, te-ndulcesc de nu te vezi. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 2 voturi

Cascadele Beusnitei, caderi magice de apa

Cascadele Beusnitei, caderi magice de apa

In Muntii Aninei din judetul Caras Severin, o spectaculoasa succesiune de cascade impresioneaza ochiul calatorului si ii fura inima inca de la prima intalnire. Aflata intr-o zona de protectie cu statut de rezervatie naturala din cadrul Parcului National Cheile Nerei-Beusnita, aceasta reprezinta un fenomen unic in peisajul romanesc, un adevarat monument al naturii, ce a luat nastere prin actiunea timp de milenii a apei asupra calcarului din sol, dizolvat si depus straturi-straturi de-a lungul cursului raului si formand astfel tuful calcaros. Roca moale si permeabila a permis modelarea a nenumarate forme, cascade succesive, mini-baraje de travertin cu creste dantelate, albicioase, ce adapostesc in spatele lor gururi (adancituri, mici bazine) in care se acumuleaza apele paraului, dand padurii un aspect magic, de basm.

Caderile de apa de pe Raul Bei pot fi grupate astfel: cascadele din portiunea inferioara, cuprinse intre confluenta Beusnitei cu Beiul si Poiana Beusnitei, care se prezinta sub forma unui sir neintrerupt de caderi de apa prelungi, si cascadele din portiunea superioara, verticale si zgomotoase, apa lor cazand in dorne adanci, tivite cu baraje de travertin. Prima si cea mai mare din acest grup este Cascada Beusnitei, situata la marginea poienii cu acelasi nume, avand o inaltime intre 12-15 m. Bogat concretionata si acoperita cu muschi verde, are numeroase caverne spre baza ei, peste care apa se arunca in panze transparente, stralucitoare. In partea stanga urmeaza o alta cascada, nu atat de inalta, dar mai dezvoltata in latime si desfacuta in doua suvoaie, iar dupa un drum mai lung prin padure se ajunge si la cea de-a treia cascada, care este si cea mai salbatica, apa alunecand in numeroase perdele printre muschi.

Avand o suprafata de aproximativ 37.000 ha, Parcul National Cheile Nerei-Beusnita prezinta un peisaj caracteristic predominant de zona carstica si protejeaza, pentru frumusetea si valoarea lor stiintifica, padurile de la altitudinea cuprinsa intre 200-1.000 metri, formatiunile carstice si numeroasele specii unicat de mare valoare. Principalele intrari in parc sunt in localitatile Anina, Oravita, Ciclova Romana, llidia, Sasca Romana, Carbunari, Sopotu Nou, Moceris. Printre atractiile turistice din acest parc se regasesc: Cheile Nerei, adanci de 300 m si vizitabile pe toata lungimea de 21 km (sunt cele mai lungi din tara), Cheile Minusului, lacul carstic Ochiul Beiului, a carui apa transparenta, verde-albastruie, nu ingheata niciodata, Lacul Dracului, format prin prabusirea tavanului pesterii alaturate, considerat monument al naturii, pesterile Gaura lui Miloi, Gaura Porcariului, Ponor-Uscata, izbucul Bigar, Izbucul Iordanului, cascada Susara, cetatea medievala llidia, Manastirea Ciclova etc.



"Cascadele Beusnitei, caderi magice de apa" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Cascadele Beusnitei, caderi magice de apa COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania