7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Medalion ardelenesc cu ciuperci

Medalion ardelenesc cu ciuperci

Gatit din muschi de porc si ciuperci, medalionul ardelenesc este un preparat delicios. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Castelul Cantacuzino, o bijuterie arhitecturala la poalele Bucegilor

Castelul Cantacuzino, o bijuterie arhitecturala la poalele Bucegilor

Cu peste 150.000 de vizitatori in anul 2016, Castelul Cantacuzino din Busteni a devenit, de-a lungul timpului, un punct de atractie atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini. A fost construit intre anii 1901 si 1908 de Gheorghe Grigore Cantacuzino, descendentul unei familii nobiliare bizantine, atestate din 1094, om politic, primar al capitalei (1869-1870, 1913), ministru in mai multe guverne, prim ministru (1899-1900, 1904-1907) si Presedinte al Partidului Conservator.

Ridicat pe locul unei case de vanatoare a familiei, dupa planurile arhitectului Grigore Cerchez, in stil neoromanesc, castelul are forma unui patrulater, cu latura sudica deschisa, si se intinde pe o suprafata de 3.148 metri patrati. Curtea si gradina ocupa alte 3,5 hectare, iar domeniul cuprinde si 970 ha de padure. 

Castelul ofera o priveliste incredibita asupra muntilor Bucegi, de pe terasa putand fi admirata intreaga statiune montana Busteni. Interioarele sunt frumos decorate, ceramica italiana si mozaicul romanesc fiind completate de tavanele sculptate, casetate si pictate cu motive florale, dar si de picturile membrilor familiei Cantacuzino realizate pe piele de Cordoba.

Balustradele din fier forjat sau din lemn, scarile din marmura de Carrara, coloanele interioare decorate in stil brancovenesc si vitraliile fac din Castelul Cantacuzino o adevarata bijuterie arhitecturala. Unul dintre elementele principale ale Castelului se regaseste in sala de bal, acolo unde poate fi admirata o colectie de heraldica unica in tara noastra.

O alta frumoasa amintire a vremurilor trecute este si biserica aflata pe domeniul Castelului Cantacuzino, un lacas ridicat in perioada 1933-1936. Biserica a fost adusa de familia Cantacuzino din Maramures si a fost sfintita in prezenta Reginei Maria.

Incepand din 2015, etajul superior al monumentului gazduieste Galeria de Arta a Castelului Cantacuzino, un spatiu unde au fost expuse atat lucrari grafice ale unor pictori precum Salvador Dali, Pablo Picasso, Marc Chagall, Vincent van Gogh, cat si pictura contemporana, unul dintre artistii prezenti fiind Andrei Gamart.

Pentru o experienta completa, domeniul Castelului Cantacuzino pune la dispozitia turistilor un parc de aventura, cu un intreg traseu de tiroliene, cat si un restaurant cu specific frantuzesc. Poate fi vizitat de luni pana joi, in intervalul oar 10.00 - 18.00, iar in weekend intre 10.00 - 19.00.

 



"Castelul Cantacuzino, o bijuterie arhitecturala la poalele Bucegilor" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Castelul Cantacuzino, o bijuterie arhitecturala la poalele Bucegilor COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania