7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Prajitura cu fructe ca la Banat

Prajitura cu fructe ca la Banat

Acest gen de prajitura se poate adapta oricarui fruct. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Cetatea din Feldioara va fi redeschisa la sfarsitul lunii iunie, dupa aproape patru ani de reabilitare

Cetatea din Feldioara va fi redeschisa la sfarsitul lunii iunie, dupa aproape patru ani de reabilitare

Cetatea din Feldioara se va redeschide la sfarsitul lunii iunie, dupa aproape patru ani de cand au inceput lucrarile de reabilitare, in cadrul unui proiect inceput de Consiliul Judetean in anul 2013. Valoarea totala a lucrarilor se ridica la 13,8 milioane de lei, in toata aceasta perioada fiind reabilitate trei turnuri mai importante, o mare parte din zidurile cetatii, poarta principala, si puse in valoare zidurile unei bisericute gasite in incinta cetatii.
 
Ridicarea Cetatii Feldioara a fost atribuita cavalerilor teutoni, dar documente din anul 1493 dovedesc faptul ca cetatea a fost construita cu mari cheltuieli si cu mare osteneala de catre locuitorii Feldioarei pentru a se apara de cotropitori. Numele localitatii vine de la cuvantul maghiar "folgvar", care inseamna "cetate de pamant". De fapt, inca din anul 1225 aici exista deja o localitate infloritoare, pe care sasii o numeau Marienburg, maghiarii i-au zis Foldvar si romanii o numeau Feldioara.

Cetatea a cunoscut episoade dramatice de-a lungul istoriei. A fost grav afectata de invazia turceasca din 1432, fiind necesari 25 de ani pentru reconstructie. In 1529, partizanii regelui ungar Ioan Zapolya si cei a lui Ferdinand de Habsburg s-au infruntat aici, iar in 1612, cetatea a fost ocupata de principele Gabriel Bathory. Judele Brasovului de atunci, Michael Weiss, esueaza in incercarea de a o elibera si isi pierde viata, alaturi de 39 de elevi din ciclul superior al liceului "Johannes Honterus" din Brasov. In memoria lor, la inceputul secolului XX, localnicii au construit "Monumentul studentilor brasoveni".

Cetatea Feldioara a fost abandonata in anul 1838 si ani buni, o mare parte din ea a fost o ruina. In picioare a mai ramas turnul nord-vestic, fragmente din ziduri si puteau fi identificate locul fantanii si al capelei, pana cand autoritatile judetene si reprezentantii localitatii au decis ca acest monument sa fie reabilitat.

Situata pe DN 13 si E 60, la 20 km nord de Brasov, este accesibila turistilor care merg inspre Sighisoara si au timp sa faca un popas intr-un loc incarcat de istorie. Pe langa cetate, in zona mai pot fi vizitate si alte monumente importante, precum Biserica Evanghelica din secolul al XIII-lea, Biserica Fortificata de la Rotbav sau monumentul studentilor sasi.
 



"Cetatea din Feldioara va fi redeschisa la sfarsitul lunii iunie, dupa aproape patru ani de reabilitare" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Cetatea din Feldioara va fi redeschisa la sfarsitul lunii iunie, dupa aproape patru ani de reabilitare COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania