7,297 oferte
3,178 obiective

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Reteta adaugata de catre evelyne in data de 2014-07-31
4.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Ciorba de fasole boabe cu carnati, tarhon si smantana, presarata cu patrunjel verde.

Ingrediente

  • 500 g de fasole alba;
  • 300 g de carnati afumati;
  • 1 lingura de faina;
  • 2 crengute de tarhon;
  • 1 lingurita de zahar;
  • 100 g de smantana;
  • ulei;
  • otet;
  • 1 legatura de patrunjel verde;
  • sare.

Mod de Preparare Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

  • fasolea se alege si se pune la inmuiat de seara pana dimineata; a doua zi, se scurge de apa in care a stat si se pune la fiert in 3 l de apa rece, impreuna cu tarhonul;
  • dupa ce a dat cateva clocote, apa se arunca si se inlocuieste cu alta, neaparat fierbinte;
  • cand fasolea este aproape fiarta, se adauga carnatul taiat bucati potrivite;
  • din faina si ulei se face un rantas usor, in care se adauga zaharul si se subtiaza cu apa din oala in care fierbe fasolea;
  • dupa ce fasolea si carnatul sunt fierte, se scoate tarhonul si se adauga rantasul, amestecand si lasand sa mai fiarba cateva minute;
  • se acreste apoi cu otet dupa gust si se adauga smantana; se potriveste de sare si se stinge focul;
  • la masa, se presara deasupra patrunjel verde.

+ adauga comentariu pentru Ciorba de fasole cu carnati si tarhon COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania