Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,311 oferte
3,178 obiective

Ciorba de potroace

Reteta adaugata de catre noana in data de 2011-03-10
10.0/10 din 7 voturi


Descriere Ciorba de potroace

Ciorba de potroace este una dintre cele mai bune ciorbe traditionala Munteniei, maruntaiele de pasare, preferabil pasare de curte, in combinatie cu zeama de varza acra dau ciorbei o savoare de neuitat.

Ingrediente

  • 500 g alte bucati de pasare – gaturi, capete, spate, tartite, creste etc.;
  • 300 g maruntaie – inimi, pipote de pasare;
  • 400 g zarzavat (morcovi, pastarnac, telina);
  • 2 oua;
  • 2 linguri orez;
  • 2 cepe;
  • 200 ml smantana;
  • 20 boabe piper;
  • leustean;
  • 1 litru zeama de varza limpede.

Mod de Preparare Ciorba de potroace

  • se indeparteaza ciocurile, se taie carnea bucatele mici;
  • se toaca cat mai marunt zarzavatul si ceapa;
  • se pune carnea la fiert in 4 litri de apa cu o lingurita rasa de sare;
  • se curata in permanenta de spuma;
  • se adauga zarzavatul si ceapa;
  • dupa circa 1 ora de fiert incet se pune orezul bine spalat;
  • dupa ce a fiert si orezul pentru 20 de minute, se pune zeama de varza murata;
  • se mai da in clocot 3 - 4 minute;
  • se bat ouale cu smantana si ceva zeama din ciorba;
  • se stinge focul, se drege cu ouale batute si se presara leustean tocat.

Mod de servire

Se serveste cu ardei iute si smantana.

+ adauga comentariu pentru Ciorba de potroace COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania