7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Pateu ardelenesc de ficat

Pateu ardelenesc de ficat

Pateu din ficat, carne si organe de porc, cu ciuperci, vin si rom. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Daca te paste un Paste in Bucovina. (Partea a II-a: Program de Paste, in Saptamana Patimilor la Bucovina)

Daca te paste un Paste in Bucovina. (Partea a II-a: Program de Paste, in Saptamana Patimilor la Bucovina)

Ce puteti face in Bucovina de Saptamana Patimilor





In Saptamana Patimilor, puteti participa sau asista la pictarea oului urias, eveniment organizat la Muzeul Satului Bucovinean.



In fiecare zi la ora 18, in orice biserica si manastire din Bucovina, puteti lua parte la denii.



Cu ajutorul circuitelor oferite de pachetele turistice, puteti face pelerinaj la manastirile din judetul Suceava: Manastirea Humorului, Voronet, Marginea, Sucevita, Putna, Vatra Moldovitei, Moldovita, Vama, Frasin, Sadova, Ciocanesti.

Programul "Acasa in Bucovina" ofera posibilitatea de a patrunde si trai atmosfera de Paste a caselor si familiilor taranesti din Bucovina, cu activitatile specifice perioadei Pastelui, cum ar fi ritualul curateniei de Pasti, gatitul, incondeiatul oualor, treburi ale campului.



Puteti vedea aici si programul pentru Duminica Floriilor in Bucovina.



Circuitele din Saptamana Patimilor, Bucovina





Pentru ziua de luni, 18 04 2011, se propune vizitarea atelierelor de incondeiat oua si a expozitiilor cu vanzare, de asemenea pelerinaj la manastiri si biserici ori muzee si case memoriale, parcurgand fie ruta Suceava – Vama – Campulung Moldovenesc – Sadova -Paltin – Vatra Moldovitei – Moldovita – Sucevita – Marginea – Vicovul de Jos – Falcau – Brodina – Brodina de Jos – Izvoarele Sucevei – Moldova Sulita – Breaza – Fundul Moldovei – Pojorata – Suceava, fie ruta Suceava – Radauti – Marginea – Sucevita – Moldovita – Vatra Moldovitei – Vama – Suceava.



De asemenea puteti alege circuitul Suceava – Ciocanesti – Carlibaba – Izvoarele Sucevei – Moldova Sulita – Breaza – Fundul Moldovei – Pojorata – Suceava sau Suceava – Vama – Vatra Dornei – Cosna – Poiana Stampei – Vatra Dornei – Dorna Arini – Crucea – Holda – Ostra – Stulpicani – Frasin – Suceava.



Tot pentru ziua de luni sunt organizate plimbari cu trasura la Cetatea de Scaun Suceava pana in Parcul Central din Suceava.



Program incarcat cu viata si emotie de Bucovina





Ziua de marti din Saptamana Patimilor, 19 04 2011, are in oferta vizitarea expozitiei de oua incondeiate din Gura Humorului - expozitie cu vanzare, incepand cu ora 10. De asemenea, invita la expozitia fotografica, cu tematica "Pastele evreiesc", autor Alma Redlinger, de la ora 11, care se tine la Muzeul Bucovinei.



Miercuri, 20 04 2011, puteti participa la Targul de Paste, incepand cu ora 10, in Campulung Moldovenesc, unde o alta expozitie de oua incondeiate, cu vanzare, isi etaleaza exponatele. Apoi, la ora 11, in holul Consiliului judetean Suceava, va puteti delecta cu expozitia fotografica a lui Victor Rusu, cu tema "Miniaturi Bucovinene".



Joi, 21 04 2011, la Poiana Stampei, va asteapta multe surprize: deschiderea Targului de Paste, Parada portului popular, Concurs de incondeiat oua, Focul din Joia Mare, Slujba religioasa la Monumentul Eroilor. Incepand cu ora 18, au loc slujbele religioase, dintre cele mai marcante de peste an, la Muzeul Satului Bucovinean, in toate bisericile si manastirile din judet si la Catedrala Catolica Suceva, care are pregatita o slujba speciala.



Vinerea Mare, 22 04 2011, cheama la impartasirea cu lumina. In fiecare din localitatile implicate vor putea fi vizitate ateliere de incondeiat oua si expozitii cu vanzare, manastiri si biserici, muzee si case memoriale, traditii specifice perioadei Pastelui. Rutele spre aceste localitati sunt Suceava - Manastirea Humorului - Vama - Moldovita - Paltinu - Fundu Moldovei - Poiana Stampei - Cosna - Ciocanesti sau Suceava - Brodina - Putna - Marginea - Sucevita - Paltinu – Ciocanesti, cu plecare zilnic la ora 09.00 de la Manastirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava.



Tot in Vinerea Mare, numita si Vinerea Pastelui, Vinerea Neagra sau Vinerea Seaca, la ora 11.00 are loc in Ciocanesti Festivalul National al Oualor Incondeiate cu masa rotunda. Daca doriti plimbari cu trasura, se lanseaza tot vineri traseul de agrement „Cu trăsura de la Cetatea de Scaun la Biserica din Patrauti” pe ruta Cetatea de Scaun a Sucevei – Manastirea Dragomirna – Biserica Patrauti – Suceava, zilnic. La ora 13.00 puteti admira o expozitie foto cu tema "Sacralitate ortodoxă în Bucovina", in holul Consiliului Judetean Suceava.



Sambata, 23 04 2011, de la ora 21 puteti participa la ritualul Aducerii "Sfintei Lumini" in Bucovina. Lumina este adusa de la Ierusalim, la Biserica "Sfanta Inviere" din centrul Sucevei.



La ora 23 se sarbatoreste Pastele Catolic in Bucovina. Puteti participa la slujbele religioase tinute la catedralele si bisericile catolice din judetul Suceava, in special in Cacica, Suceava, Radauti, Gura Humorului.



La ora 00, are loc Invierea Domnului, moment fulminant pentru crestinatate, in toate bisericile si manastirile din Bucovina.



Larisa Bracea


Etichete: traditii Paste Bucovina

"Daca te paste un Paste in Bucovina. (Partea a II-a: Program de Paste, in Saptamana Patimilor la Bucovina)" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Daca te paste un Paste in Bucovina. (Partea a II-a: Program de Paste, in Saptamana Patimilor la Bucovina) COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania