7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Vitel cu crema de cimbru

Vitel cu crema de cimbru

Friptura de vitel la cuptor, cu crema de cimbru. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

In umbra Cetatii minune: Cel mai mare parc din Romania, inaugurat la Alba Iulia

In umbra Cetatii minune: Cel mai mare parc din Romania, inaugurat la Alba Iulia

Locuitorii din Alba Iulia se pot mandri cu un parc imens, unic in Romania, amenajat in interiorul unei cetati medievale considerate a fi una dintre cele 7 minuni ale Romaniei. Cu o suprafata totala de peste 93.000 de metri patrati, parcul ofera o perspectiva aparte zidurilor Cetatii Alba Carolina, care au fost cu adevarat puse in valoare de catre specialistii peisagisti care au lucrat la acest proiect.

Cetatea Alba Carolina este principala zona istorica a orasului Alba Iulia. Construita in perioada 1716-1735, dupa un plan al arhitectului italian Giovanni Morando Visconti, aceasta a fost dezvoltata foarte mult de catre Carol al VI-lea. Fortareata cu 7 bastioane, in stil Vauban, in forma de stea, a fost cea mai impresionanta de acest tip din sud-estul Europei.

Arbori de pana la 4 metri

Aproape jumatate din suprafata noului parc reprezinta zone verzi. Proiectul a fost gandit ca o imensa gradina dendrologica, avand peste 70 de specii de arbori si arbusti si peste 25 de specii de flori.

Toate traseele turistice sunt gandite astfel incat sa fie pus in valoare obiectivul principal al parcului, respectiv zidurile Cetatii Alba Carolina. Astfel, au fost alese mai multe specii de plante care ating intaltimi impresionante. Arborii alesi au de asemenea inaltimi destul de mari, unii ajungand chiar pana la 4 metri.

Fiecare arbore ales pentru acest parc va putea fi modelat astfel incat sa asigure o perspectiva peisagistica valoroasa zidurilor Cetatii.

Umbra si racoare din belsug

Orientarea in Santurile Cetatii se face dupa cele patru puncte cardinale. Astfel, la orice ora din zi, cei care vin sa se plimbe prin acest parc au la dispozitie numeroase zone umbroase si racoroase. In mod evident, nu lipsesc zonele pline de raze de soare.

Parcul din cetate este parte a unui program finantat din fonduri europene, pentru reabilitarea centrului istoric din Alba Iulia. Valoarea proiectului este de aproximativ 48 milioane de lei.

Ionut Vasilescu

Etichete: cetate Alba Iulia parc fortareata gradina dendrologica

"In umbra Cetatii minune: Cel mai mare parc din Romania, inaugurat la Alba Iulia" citeste si:
+ adauga comentariu pentru In umbra Cetatii minune: Cel mai mare parc din Romania, inaugurat la Alba Iulia COMENTARII (1):

fb_avatar
mihai78

impresionant.... sunt atatea locuri deosebite in Romania , altele chiar unice in Europa ,de care nu am auzit marea majoritate dintre noi. Acest portal este cu adevarat o initiativa unica in promovarea turismului romaneasc in ultimii 20 ani. Felicitari editorialistilor dvs care au foarte mult talent la scris !!!



Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania