7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Cu un praf de scortisoara, cuisoare si putin suc de lamaie, dulceata de mure are un gust excelent, putand fi servita ca atare sau folosita drept ingredient in prepararea unor deserturi diverse. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 2 voturi

Incepe „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”, o editie dedicata rapsodului Grigore Lese

Incepe „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”, o editie dedicata rapsodului Grigore Lese

A doua editie a festivalului intercultural de traditii „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel se desfasoara in perioada 14-20 august, in Maramures. Editia din acest an este una speciala, dedicata muzicianului Grigore Lese.

Festivalul de anul acesta are ca subtitlu "Pe drumurile lui Lese". Organizatorii ii invita pe cei care doresc sa participe la festival sa ii calce pe urme rapsodului, si la propriu si la figurat. Tabara generala va fi in Targu Lapus, locul sau de obarsie.

„Vom porni impreună cu artistul pe drumurile vietii lui. Prima oprire: biserica unde a primit numele de Grigore. Este o intalnire de taina, in care omul Lese multumeste prin muzica lui Dumnezeu pentru darurile pe care le-a primit pe parcursul vietii de pana acum. Recitalul se numeste "Cand se ingana ziua cu noaptea", o introspectie in dialog cu divinitatea, la marginea lumilor. Lese va canta in curtea bisericii, in semn de smerenie”, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

„In zilele urmatoare, va invitam intr-un pelerinaj la bisericile de lemn ramase in Maramures, in vizita la mesterii artizani pentru care vin turistii straini in Romania, la cumparaturi. Ii vizitam la ei acasa, nu ii rupem de vatra ca sa ii aducem intr-un spatiu impropriu. Grigore Lese ne va fi gazda si ghid in toate aceste peripluri”, se mai arata in comunicat.

Drumul Lung spre Cimitirul Vesel este un festival intercultural de traditii taranesti, in care turistii pot petrecere vacante de tip predare – invatare: ateliere in care pot descoperi mestesugurile, muzica, dansul si arta culinara de la mesteri si artisti locali.

Festivalul este gandit ca o intalnire pentru suflet, o cautare a radacinilor in traditie, o deschidere spre spiritualitate. Este un mod de a conserva si promova valorile traditionale romanesti si, in acelasi timp, un mod de a ne intoarce la radacini, de a ne regasi constiinta nationala.

Vezi aici programul complet al festivalului Drumul Lung spre Cimitirul Vesel


Etichete: drumul lung cimitirul vesel Grigore Lese Maramures pre drumurile lui Lese festival

"Incepe „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”, o editie dedicata rapsodului Grigore Lese" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Incepe „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”, o editie dedicata rapsodului Grigore Lese COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania