Articole recente
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Top Obiective
Tochitura suceveana
Din carne de porc si carnati, tochitura suceveana se serveste cu mamaliguta si branza de oaie. ...
Bilete de Avion
1 vot
din
"Pita Cetatii" - painea cu sapte colturi care promoveaza Alba Iulia
In ultimul weekend al lunii mai, in cadrul unui eveniment gazduit de Centrul de Informare si Promovare Turistica Alba Iulia, a fost lansat cel mai recent produs de promovare al municipiului - "Pita Cetatii". Inca de la lansarea in februarie a "Vinului Cetatii", un vin medaliat la concursuri internationale, autoritatile locale din Alba Iulia au promis ca vor urma si alte produse, cum ar fi painea, care vor fi branduite cu Cetatea Alba Iulia. S-au tinut de cuvant si iata, turistii ajunsi in orasul transilvan vor fi intampinati cu un nou produs de marketing.
Produs autentic traditional realizat de o brutarie locala in parteneriat cu Primaria Alba Iulia, painea are o greutate de 1,2 kilograme, forma de stea in sapte colturi, la fel ca cea a Cetatii Alba Carolina, un ambalaj cu tricolor si este un produs atestat de catre Ministerul Agriculturii, ca "pita impletita". "Ingredientele sunt 40% suflet de roman, 30% mandrie locala, 20% traditie, iar 10% este faina, maia, apa, sare si ulei", a mentionat Calin Maties, reprezentantul brutariei care produce "Pita Cetatii" si presedinte al Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale din Romania, confrom Agerpres.
"Pita Cetatii" va putea fi gasita ca prezentare la Centrul de Informare si Promovare Turistica, iar in rest la magazinele alimentare din Alba Iulia si nu numai. Deja produsul a ajuns in Constanta si Vaslui, dar si in Arnsberg, oras german infratit cu Alba Iulia, si alte diverse orase din Italia si Spania. In tara, ea costa in jur de 9 lei, nivelul pretului fiind stabilit de manopera aproape tripla necesara in pregatirea pitei fata de o paine normala. Framantata cu respect pentru invataturile parintesti, painea nu are doar o forma inedita, ci si un gust deosebit.
"In mod clar, aceasta paine nu va deschide doar orice gura, ci şi orice inima. In toata istoria noastra ceva a ramas neschimbat: dintotdeauna ne-am primit oaspetii cu paine si sare. Nu exista multe simboluri mai profunde pentru ospitalitatea noastra proverbiala” a declarat si primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. Autoritatile locale sustin ca, dupa "Vinul Cetatii", un Rhine Riesling, si "Pita Cetatii", vor fi rebranduite si alte produse locale. Alba Iulia este primul municipiu din Romania cu un manual de branding.
Sursa fotografie: urbeamea.ro
Produs autentic traditional realizat de o brutarie locala in parteneriat cu Primaria Alba Iulia, painea are o greutate de 1,2 kilograme, forma de stea in sapte colturi, la fel ca cea a Cetatii Alba Carolina, un ambalaj cu tricolor si este un produs atestat de catre Ministerul Agriculturii, ca "pita impletita". "Ingredientele sunt 40% suflet de roman, 30% mandrie locala, 20% traditie, iar 10% este faina, maia, apa, sare si ulei", a mentionat Calin Maties, reprezentantul brutariei care produce "Pita Cetatii" si presedinte al Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale din Romania, confrom Agerpres.
"Pita Cetatii" va putea fi gasita ca prezentare la Centrul de Informare si Promovare Turistica, iar in rest la magazinele alimentare din Alba Iulia si nu numai. Deja produsul a ajuns in Constanta si Vaslui, dar si in Arnsberg, oras german infratit cu Alba Iulia, si alte diverse orase din Italia si Spania. In tara, ea costa in jur de 9 lei, nivelul pretului fiind stabilit de manopera aproape tripla necesara in pregatirea pitei fata de o paine normala. Framantata cu respect pentru invataturile parintesti, painea nu are doar o forma inedita, ci si un gust deosebit.
"In mod clar, aceasta paine nu va deschide doar orice gura, ci şi orice inima. In toata istoria noastra ceva a ramas neschimbat: dintotdeauna ne-am primit oaspetii cu paine si sare. Nu exista multe simboluri mai profunde pentru ospitalitatea noastra proverbiala” a declarat si primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. Autoritatile locale sustin ca, dupa "Vinul Cetatii", un Rhine Riesling, si "Pita Cetatii", vor fi rebranduite si alte produse locale. Alba Iulia este primul municipiu din Romania cu un manual de branding.
Sursa fotografie: urbeamea.ro
""Pita Cetatii" - painea cu sapte colturi care promoveaza Alba Iulia" citeste si:
-
Inca o mocanita din Transilvania si-a reluat traseul
20 Mai 2016 -
Statiunea Voineasa, cea mai veche asezare de pe Valea Lotrului, grad zero de poluare
30 Ianuarie 2017 -
Excursie "all-inclusive" la Cetatea Lita: istorie, drumetie, alpinism, escalada, cicloturism
25 Mai 2017 -
Timisoara Capitala Culturala Europeana va fi promovata si printr-un traseu gastro-cultural banatean
09 Martie 2017 -
Sibiu, primul judet din Romania care va fi Regiune Gastronomica Europeana
30 Septembrie 2016 -
Mai multe zile libere in 2017, mai multe ocazii de a calatori
20 Decembrie 2016 -
Castelul Cantacuzino, o bijuterie arhitecturala la poalele Bucegilor
23 Martie 2017
Fii primul care comenteaza asta.